E. n. m. i. e. v. a. o. s. l. p. t. ,. k. y. ö. d. ä. V. u. j. D. P. r. 2. 5. 1. h. 0. 7. -. 8. g. M. L. S. 3. 4. T. K. 6. (. ). 9. N. O. t l. d l. m i
V. i. p. u. r. n. k. e. l. ,. t. a. -. ä. s. v. o. j. y. m. E. h. R. f. S. 1. 5. 0. d. P. B. T. A. 6. 4. 9. I. H. L. ". J. *. U. N. K. Ä. g. 7. 2. /. 3. M. ö. =. (. ). * l. d l. t l. k g
Muutamat vuodet taaksepäin ovat näyttäneet, että donitsit, munkkirinkilät jamunkkipossut ovat ajatonta herkuttelua, enää ei tarvita vappua tai muuta juhlaa tehdäkseen donitseja
ja munkeille/munkkirasvalle tuoksuu huusholli vieläkin, vaikka olen tuulettanut kuinka. vehnäjauhoja. Minä teen rinkilämunkit perinteisesti oikein pehmoisesta kohotetusta taikinasta ensin pikkupullaksi, uusi kohotus ja sitten sormet pullan läpi kierittäen rinkiläksi
Tämä bloggaus on melkein kaksi kuukautta odotellut viimeistelyään, mutta vaikka munkit ja sima yhdistyvätkin yleensä vappuun, mikä estää tekemästä niitä vaikka juhannukseksi
Tänä vuonna päätimme kokeilla maustaa vappumunkit vaniljalla. Vaniljahan sopi munkkeihin erittäin hyvin ja kaksi isoa tankoa tuntui olevan aika optimaalinen määrä
Teen munkit yleensä samasta taikinasta kuin pullatkin, mutta vähennän hieman rasvan määrää taikinasta ( ja rasvan vähentämisen myötä myös jauhojen määrää täytyy hieman pienentää, ettei taikinasta tule liian kovaa)
Tortanon ohje on ystäväni (en muista mistä) keittokirjasta. "Tortano on suurenmoinen italialainen leipä, joka on täytetty sellaisilla herkuilla, kuin prosciutto, oliivit ja mozzarella
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.