Oma blogini!

Oma blogini!

  • 17 Reseptit
Lempireseptini
nokkosta ja villiyrttejä

nokkosta ja villiyrttejä

Seuraavassa ohje, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla. Pohjoisessa villiyrttien satokausi on parhaimmillaan - puut ovat puhjenneet juuri lehteen ja luonto alkaa näyttämään vihreän puolensa
karitsan paahtopaistia ja juureksia

karitsan paahtopaistia ja juureksia

Ja kuten edellisessä kirjoituksessa mainitsinkin, niitä kannattaa hyödyntää, sillä niissä on tärkeitä ravintoaineita ja ne ovat kaiken lisäksi edullisia,  verraten ulkomailta tuotuihin hedelmiin tai erikoisis vihanneksiin
SUSHI! ja PASTRAMI!

SUSHI! ja PASTRAMI!

Olisikohan tämä noin kymmenes kerta kun teen sushia ja ettei homma menisi liian helpoksi valmistin ylijääneestä taimenesta oman versioni pastramista sekä chilillä maustettua pikkelöityä sipulia
avokadoa kakussa.

avokadoa kakussa.

Itse huomasin asian, jotain hämmentävää, nimittäin kun avokaadoon lisätään sokeria se maistuu ihan banaanille
broilerinmaksaa ja näkkäriä

broilerinmaksaa ja näkkäriä

Viinivaahtokastikkeita suosittelen lämpimästi ottamaan mukaan omaan henkilökohtaiseen ruokalistaansa - se on helppo ja nopea valmistaa sekä erilaisia variaatioita on satoja aina makeasta suolaiseen

kakkuun eksynyt punajuuri

Punajuuri tuo kakkuun oman mielenkiintoisen twistinsä ja mukavan punaruskean värin. PunajuurikakkuaPunajuuri on kasvattanut suosiotaan huomattavasti muutaman vuoden kuluessa ja on osana päivittäistä ruoanlaittoa monissa ammattikeittiöissä, mutta miksipä ei onhan punajuurta saatavilla edullisesti ympäri vuoden
Ihahaa, ihahaa, hepo hirnahtaa

Ihahaa, ihahaa, hepo hirnahtaa

Tänään tuli valmistettua sunnuntain kunniaksi "einiinkevyttä" syömistä, ulkonakin toki ilmat viilenee, niin ei ainakaan omalla kohdalla mikään salaatti tulisi ensimmäisenä mieleen
Pannukakkuja Amerikasta & marjoja Suomesta

Pannukakkuja Amerikasta & marjoja Suomesta

) ja oman pihan punaiset viinimarjat. Punaiset viinimarjat ovat ehkä sesongin marjoista oma suosikkini ja parhailtahan ne maistuvat suoraan pensaasta, jonka juurella vierähtää helpostikin tovi marjoja mussutellessa
Juustokoulu, osa 2 - Munajuusto

Juustokoulu, osa 2 - Munajuusto

Kerää juustomassa reikäkauhalla valumaan harsolla vuorattuun siivilän. Siirrä kattila syrjään kuumalta liedeltä ja anna juustomassan erottua rauhassa kannen alla 30 minuuttia
Jäämeren antimia

Jäämeren antimia

Laatikollinen juuri pyydettyä turskaa suoraa JäämerestäTuli käytyä Norjassa kalareissulla ja tässä vähän otosta siitä
karjalanpiirakat ja munavoi

karjalanpiirakat ja munavoi

Nyt tuli sitten näitäkin kokeiltua ensimmäistä kertaa kotona. Muutaman kerran olen koulussa aikoinaan karjalanpiirakoita väsäillyt, mutta niistä ei onneksi ole dokumentaarista aineistoa olemassa
lappapuuroa pakastimesta

lappapuuroa pakastimesta

Viime tekstistä onkin aikaa - syynä vähäiset lomat ja kiireinen aikataulu siviilissä. Hellou. Palvelusaamut vähenevät, jäljellä enää 38 aamua ja sitten se onkin jo ohi
se avokadopasta

se avokadopasta

Tämä suurta suosiota saavuttanut avokadopasta on tyhjentänyt kauppojen hyllyt avokadoista ja Safkaa -keittokirjan tutuksi tuoma ruoka on ehkä tämän hetken kuumin ruokatrendi, eikä ihmekään