Mustikkajuustokakkua mummolassa
Pilkettä
Pilkettä
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 100 g huoneenlämpöistä, suolatonta voita
  • 1 kananmuna ½ dl erytritolia
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 1 dl proteiinijauhetta
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 4 dl pakastemustikoita
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl erytritolia
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 3 kananmunaa Aloita valmistamalla pohja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja erytritoli. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voivaahtoon. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan pohja ja reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja sivuille, ja nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. Valuta mustikoista ylimääräinen neste siivilässä ja soseuta ne sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Kaada mustikkasose siivilän läpi suureen kulhoon. Lisää tuorejuusto, kananmunat, vaniljauute ja erytritoli, sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja paista uunissa 175 ˚C asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakku ei ole enää hyllyvää. Anna kakun jäähtyä kunnolla (kylmäksi) ennen tarjoilua. Anna kakun jäähtyä ensiksi huoneenlämmössä, peitä se sitten muovikelmulla ja nosta jääkaappiin. Tämä resepti sopii hyvin edellisenä päivänä valmistettavaksi. Kakun kanssa voi tarjota esimerkiksi kermavaahtoa tai creme fraichea.

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.