3 kananmunaa
Aloita valmistamalla pohja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja erytritoli. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voivaahtoon. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan pohja ja reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja sivuille, ja nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. Valuta mustikoista ylimääräinen neste siivilässä ja soseuta ne sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Kaada mustikkasose siivilän läpi suureen kulhoon. Lisää tuorejuusto, kananmunat, vaniljauute ja erytritoli, sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja paista uunissa 175 ˚C asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakku ei ole enää hyllyvää. Anna kakun jäähtyä kunnolla (kylmäksi) ennen tarjoilua. Anna kakun jäähtyä ensiksi huoneenlämmössä, peitä se sitten muovikelmulla ja nosta jääkaappiin. Tämä resepti sopii hyvin edellisenä päivänä valmistettavaksi. Kakun kanssa voi tarjota esimerkiksi kermavaahtoa tai creme fraichea.
Olen niin kauan aikaa tehnyt hyydytettäviä juustokakkuja (tai vaahtokakkuja, kuten siskon kanssa niitä kutsumme) että niiden teko on alkanut hieman kyllästyttää
T. ä. s. k. a. u. o. t. i. m. e. h. v. l. n. r. j. y. K. d. p. J. ,. M. U. S. I. A. O. (. 2. c. ). 1. 7. 0. g. 6. 5. L. ö. P. -. 4. /. N. E. V. 3. H. Y. Ä. d l
Haluaisitko tehdä raikkaan juustokakun ilman liivatetta, mutta raakakakut eivät innosta. Tämä vegaaninen juustokakku hyydytetään uunissa paistamalla, mutta lopputulos muistuttaa enemmän uunitonta juustokakkua
Ihanaa. Pääsiäinen. Suklaamunia, mämmiä, rahkaa, pashaa, rusinoita. Tai ehkä haluat tehdä vähän erilaisen, mutta silti ihanan raikkaan ja keväisen jälkkärin tai kahvitarjottavan
Mustikkajuustokakku kuulosti korvaani aika erikoiselta, mutta toisaalta ajattelin, että miksipäs ei. Mustikoita on niin paljon, että tuntuu tuhlaukselta ostaa kalliita mangoja tai muita kun ilmaisia ihania marjoja on metsät pullollaan
Löysin tämän tosi helpon ja nopean juustokakun ohjeen Kodin kuvalehdestä. Se on helppo leipoa mökkioloissakin, koska siihen ei tarvitse edes vatkata mitään
Mustikkajuustokakku on herkullinen ja näyttävä kahvipöydän koristus. Osallistuin aiemmin tänä vuonna Marttojen kakkukurssille ja yhtenä siellä tehdyistä kakuista oli hapankorppupohjainen hyydykekakku, jossa maku tuli kaupan valmiista marjakeitosta
Eilen leivoin tämän mustikkajuustokakun. Taas jälleen kerran irtopohjavuokani (halkaisija 22cm) teki ilkeän tempun, rasva valuin reunojen välistä pitkin uunia (nopeasti kakku pois uunista, uunin pohjan puhdistus ja loppu paisto uunipellillä leivinpaperin päällä - rasvaa valui paperille)
Useita vuosia sitten sain maistaa sukulaisten juhlissa tätä mustikkaista juustokakkua. Täytyy sanoa, etten itse olisi ikipäivänä keksinyt tätä yhdistelmää
Mustikoita, mustikoita, mustikoita. Mun pitää kohta vissiin istua ton arkkupakastimen kannen päällä, että kaikki mustikat mahtuisi sinne ja kansikin pysyisi suhteellisen kiinni
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.