Ahvenanmaan pannukakku riisipuuro reseptejä

Gluteeniton Ahvenanmaan pannukakku

Gluteeniton Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaanpannukakkuun on näppärä käyttää ylimääräiset riisipuurot. 3 dl valmista riisipuuroa. Kaada taikina korkeareunaiselle pellille ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pannukakku on saanut pinnalleen hyvän ruskean värin. 3 dl valmista riisipuuroa
Ahvenanmaan pannukakku on koko maan paras pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku on koko maan paras pannukakku

Pannukakun voi halutessaan tehdä niin manna- kuin riisipuurostakin. Kardemummasta ja sitruunasta makua saava Ahvenanmaanpannukakku on maailman paras pannukakku, ei siitä mihinkään pääse
Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku

Jos on manna- tai riisipuuroa jäänyt, ne tietysti käytetään. Ahvenanmaanpannukakkua syötiin tänään illalliseksi ja syödään vielä
Ahvenanmaan pannukakku (V)

Ahvenanmaan pannukakku (V)

Riisipuurosta vai mannapuurosta. Ahvenanmaanpannukakku – resepti. Puuro teki taikinalle ihmeitä, sillä vegaanisesta ahvenanmaan pannukakusta tuli aivan kympin arvoista
AHVENANMAA TUTUKSI – 10 MENOVINKKIÄ

AHVENANMAA TUTUKSI – 10 MENOVINKKIÄ

Kaikki tietävät pannukakun, mutta kuinka moni on maistanut aitoa Ahvenanmaanpannukakkua. Ahvenanmaan matkailusesonki ajoittuu pääosin kesäkuukausiin, mutta matkailualan toimijat ja paikalliset haluavat tuoda esille myös aikaisen kevään ja myöhäisemmän syksyn, jolloin melkein koko saari osallistuu keväisin tervamarkkinoille tai syyskuussa sadonkorjuujuhliin
Helppo mutta herkullinen vapaapäivän päivällinen

Helppo mutta herkullinen vapaapäivän päivällinen

Helppo muodonmuutosloitsu ja meillä oli pellillinen Ahvenanmaanpannukakkua. Jälkiruoka kuului tällä kertaa ”hävikistä herkuksi” -osastoon, kun kaivelin pakastimen uumenista annoksen riisipuuroa
Hävikistä herkuksi: makeat riisipuuroarancinit (gluteeniton)

Hävikistä herkuksi: makeat riisipuuroarancinit (gluteeniton)

Toinen vähintäänkin yhtä hyvä on tietysti Ahvenanmaanpannukakku. Makeat riisipuuroarancinit kierrättävät riisipuuronjämät unelmanpehmeäksi Hävikkiviikon herkuksi, jonka vuoksi kannattaa riisipuuroa kerralla keittää suosiolla isompikin satsi
Ahvenanmaan pannukakku luumujen kera

Ahvenanmaan pannukakku luumujen kera

 Ahvenanmaanpannukakku voidaan valmistetaa joko mannapuurosta tai riisipuurosta, mutta ilmeisesti ahvenanmaalaiset eivät ole yksimielisiä siitä, kummasta puurosta aito pannukakku tulee tehdä
Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku

Lisää riisipuuro, jauhot, kardemumma ja suola. Ahvenanmaanpannukakku on saaren suosituimpia ruokia ja se sopii hyvin esimerkiksi välipalaksi kahvin kanssa
Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku

Kardemumman lisäksi pannukakkuun tulee mannapuuroa (tai riisipuuroa), joka antaa mukavaa lisäpehmeyttä ja -makua helppotekoiseen jälkiruokaleivonnaiseen
Gluteeniton ahvenanmaan pannukakku

Gluteeniton ahvenanmaan pannukakku

1 l jäähtynyttä riisipuuroa. 4 kananmunaa. 1 dl sokeria. 4 dl maitoa. 2 dl gluteenitonta jauhoseosta. 1½ tl vaniljasokeria
Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku

Toisella yrittämällä käytin riisipuuroa Ohjeita katselin mm. Sen sijaan kerron vähän pannukakuksi menneistä Ahvenanmaan pannukakuistani ja niistä saaduista oppimiskokemuksista
Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku

Lopulta päädyin tekemään Ahvenanmaanpannukakkua, johon saa upotettua näppärästi riisipuuroa sekä lempimaustettani kardemummaa

Ahvenanmaan pannukakku, gluteeniton

Keliakialiitto ry ·5 dl kylmää riisipuuroa·4 kananmunaa·7 dl maitoa·2-3 tl jauhettua kardemummaa·1 tl suolaa·2 tl vaniljasokeria·3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta·1 dl voisulaa
AHVENANMAAN PANNUKAKKU

AHVENANMAAN PANNUKAKKU

Ahvenanmaanpannukakku valmistetaan perinteisesti manna- tai riisipuuroon. Jääkaapissa oli ylijäänyttä riisipuuroa ja mietin mihin sen käyttäisin