Sivele maustettujen ahvenfi leiden päälle ohuesti pehmeää voita ja grillaa muutama minuutti noin 220 asteisessa uunissa grillivastuksilla tai paista kevyesti pannulla
Paista lisäksi ahvenfileet uunissa tai paistinpannulla ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Huomenna starttaa jälleen lokakuu ja monelle myös lihaton sellainen
vaaleaa kalaa, haukea, ahventa ja kuhaa tai muuta valkeaa kalaa. Anna murekkeen olla uunissa vielä tunti ja 15minuuttia. Ripota juureslastuille hiutaleista suolaa ja anna paahtua 200-asteisessa uunissa viisi minuuttia
Lyhyempikin paistoaika riittää jos haluaa jättää kalan sisältä punertavaksi, mutta itse tykkään täysin kypsästä lohesta ja siksi annoin olla uunissa kauemmin
4 ahventa. 1. Perkaa ja suomusta ahvenet. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa kala ja tee siihen viiltoja, penslaa oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla
600-800 g ahventa, kuhaa tai siikaa fileinä. Kypsennä kalarullia uunissa 150 asteessa noin 15-20 minuuttia. 600-800 g ahventa, kuhaa tai siikaa fileinä