Ahventa uunissa reseptejä

Grillattua ahventa ja punajuuripyttipannua

Grillattua ahventa ja punajuuripyttipannua

Sivele maustettujen ahvenfi leiden päälle ohuesti pehmeää voita ja grillaa muutama minuutti noin 220 asteisessa uunissa grillivastuksilla tai paista kevyesti pannulla
Ahventa ja juuriselleripyreetä

Ahventa ja juuriselleripyreetä

Paista lisäksi ahvenfileet uunissa tai paistinpannulla ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Huomenna starttaa jälleen lokakuu ja monelle myös lihaton sellainen

Foliossa halstrattua ahventa

2 ahventa. 1. Perkaa ja suomusta kalat, suolaa ne sisältä. 2. Työstä täyte yhteen ja levitä täyte kalojen sisään
Haukimureke

Haukimureke

vaaleaa kalaa, haukea, ahventa ja kuhaa tai muuta valkeaa kalaa. Anna murekkeen olla uunissa vielä tunti ja 15minuuttia. Ripota juureslastuille hiutaleista suolaa ja anna paahtua 200-asteisessa uunissa viisi minuuttia
Tää on niin parsasta!

Tää on niin parsasta!

Tällä kertaa paistelin ihmetystankojeni kylkeen ahventa. Kerrankin pääsen nauttimaan keväästä, jolloin mie en kävele autuaasti parhaan parsa-ajan ohi
Lohi "escabeche"

Lohi "escabeche"

Lyhyempikin paistoaika riittää jos haluaa jättää kalan sisältä punertavaksi, mutta itse tykkään täysin kypsästä lohesta ja siksi annoin olla uunissa kauemmin
Kevyttä & Herkullista ruokaa - lomalla!

Kevyttä & Herkullista ruokaa - lomalla!

Parmesan ahventa, hiillostettua lohta verde, pizzaa, kirsikkatomaattipastaa. Voidaan paahtaa ohuet saaristolaisleivät samalla uunissa-pakettien päällä

Ahvenmuhennos

Purista päälle sitruunamehu, kaada vesi vuokaan ja kypsennä uunissa 15 minuuttia. 4 isoa ahventa. 1. Leikkaa ensin pois terävät evät
Bouillabaisse ja rouille minun tapaan

Bouillabaisse ja rouille minun tapaan

100-130g/syöjä Vaaleaa kalaa, tässä tapauksessa ahventa. Noh nam. Monta komponenttia mutta mukava ja helppo tehdä
Kalatacot turskasta

Kalatacot turskasta

Turskan sijaan voit käyttää esimerkiksi haukea, kuhaa tai ahventa. Jos tarjoilet ne myöhemmin, lämmitä niitä 100-asteisessa uunissa esim
Potatti- eli lihaperunakukko (G, L)

Potatti- eli lihaperunakukko (G, L)

Sen voi tehdä kalasta (lohta, muikkua, ahventa, särkeä jne. Tämä ”kiekuva otus” on nielaissut lihaa, perunaa ja suolaa
Feta-pinaattipiirakka kukkakaalipohjalla

Feta-pinaattipiirakka kukkakaalipohjalla

kukkakaalia ja paistettua ahventa. Tässä piirakassa ei ole käytetty olenkaan jauhoja vaan piirakan. pohja on valmistettu kukkakaalista