Olen aiemmin käyttänyt pellavansiemenjauhoja paljon leivonnassa, mutta niiden sisältämän kadmiumin takiahan pellavansiemeniä ei pitäisi kovinkaan paljoa syödä
Psyllium on tärkeä osa gluteenitontaleivontaa, sillä se parantaa taikinan sitkoa. Erilaisia vaivaamattomia pataleipiä on tullut tehtyä monet kerrat, mutta nyt päätin kokeilla täysin gluteenitonta versiota
Tämän reseptin kehittäminen on pitkään ollut ns. työlistalla. Vuohelan Herkku lähetti alkukesästä testattavaksi pakkaamiaan Farina-tuotemerkin jauhoja, joten päädyin kokeilemaan lusikkaleipien tekemistä heidän tuotteitaan hyödyntäen
Onko nämä nyt sitten hienosti kuppikakkuja vai vain kuorrutettuja muffinsseja, päättäkää itse. ) Pohjana näissä on amerikkalaiset suklaamuffinssit, joiden ohje löytyy jo entuudestaan blogistani täältä
Gluteeniton berliininmunkki on kaupassa tai kahvilassa melkoinen harvinaisuus. Muutama valmistaja näitä tekee ja jotkin kahvilaketjut myyvät, mutta itse olen aina saanut kahvilassa vastaukseksi, että ovat juuri nyt loppu, kun olen munkkia yrittänyt ostaa
Meillä ollaan helppojen ja nopeiden pastaruokien ystäviä. Kylmäsavulohesta valmistuu pienellä vaivalla todella paistuva pasta-annos, jonka valmistamisessa ei voi epäonnistua
Puolukkapiirakka. on yhtä aikaa makeaa ja kirpeää. Pinnalle tuleva makea muruseos tasapainottaa. puolukan kirpeyttä ja esimerkiksi vaniljakastike käy hyvin tämän piirakan
Tässä. piirakassa sienten maku pääsee kunnolla oikeuksiinsa, kun täytteeseen ei tule. juustoa. Pohjataikinan annos on sellainen, että siitä tulee himpun paksumpi