Lähdin kahlaamaan keittokirjojani hyvien häränhäntä-ohjeiden toivossa. Kattavin ohje löytyi Ludvig XV. Häränhäntää ja hirvipaistia punaviinikastikkeessa (G, L)
Maustetussa liemessä keitetty häränhäntä. Ohje on Ranskalaisen keittiön salaisuudet -kirjasta. Ohje on melko monimutkainen, ja seuraavalla kerralla voisikin kokeilla, voisiko joitakin vaiheita yksinkertaistaa vai onko valmistusprosessin pedanttisuus juuri se, mikä tekee tästä täydellistä
Pienenä lisäyksenä minkä itse tein, oli saada ulottuvuutta entisestään käyttämällä mukana häränhäntää ja luullista lihaa, näin tulee entisestään maukkaampi ja terveellisempi liemi, mutta samalla saat hyvää tekevää gelatiiniä
Ohje tähän huomenna. Häränhäntäänhän ihastuin jo Nerjassa. 3 isoa häränhäntää. 3 isoa häränhäntää. Siellä sen ja mukana seuraavan kastikkeen maku oli Cordoban versiota intensiivisempi, mutta Herrasmiehen mukaan "liian etikkainen" (