En muista mikä tässä valitsemassani jälkiruoassa oli se intialainen osuus, muttei se mitään. Etsin jotain intialaista jälkiruokaa maanantain päivälliselle, mutta ne monet näyttivät aika erikoisilta, paljon erilaisia riisivellejä ja tahmeita leivonnaisia
aihealueelle "Intialainen ruoka, Keittokirjat". Tuoksuja, värejä, makuja. Sunil Vijayakar. Intian keittiö – kotiruokaa eri puolilta Intiaa (suomentaneet Helena Rantasuo ja Jarmo Niemi, Gummerus 2014)
Kyseessä on intialainen resepti, johon tulee täysrasvaista (tämä on tärkeää. Tuli vielä mieleen yksi välipala, joka on oikeastaan jälkiruoka mutta menee myös välipalasta
1. Vaahdota munat, keltuaiset, sokeri ja viini. 2. Kaada seos kattilaan (älä käytä alumiinikattilaa). Kuumenna miedolla lämmöllä ja vatkaa voimakkaasti, kunnes vaahto on sakeaa ja kuohkeaa
Värikkäiden ja täyteläisten alku- ja pääruokien jälkeen tuli vielä pieni ja nöyrä jälkiruoka. Jälkiruoka oli tosi hyvä, mutta ehkä aavistuksen pieni muuhun menun kokoon nähden
Lisäksi yksi resepti, intialainen soija-linssi-riisipata syntyi täysin omassa päässäni. Intialainen soija-linssi-riisipataReilu annos kahdellerypsiöljyä1 valkosipulinkynsi7 dl vettä1 kanaliemikuutio1 dl basmatiriisiä2 dl punaisia linssejä2 dl soijapalojaMausteseos
Ohjeet on koostettu netistä sieltä täältä, sekä parista kirjasta (Intialainen keittiö, Manju Mahli ja Rakkautta, Oliiveja ja Timjamia, Anna & Fanny Bergenström)
Ensimmäinen intialainen ruokaelämykseni oli masala dosa eli perunalla täytetty riisilettu. Ilokseni sain hiljattain Italiansalaatti-blogilta hienon Stylish Blogger-palkinnon