Kaurainen omenapaiston on yksi ehdottomia jälkiruokasuosikkejani, siihen ei kyllästy ikinä. Ulkomaisista omenoista nämä herkut eivät onnistu, meidän lyhyt mutta sitäkin valoisampi kesämme lataa omenat täyteen aromeita ja hapokkuutta, joita leutojen ilmastojen omenat jäävät vaille
Julkaistu jälkiruoka and leivonnainen. Tein piirakan kaupasta löydetyillä kotimaisilla omenoilla, haaveena on että seuraava piirakka on tehty äidin mökiltä saaduista omenoista, jos satoa tänä vuonna tulee
Säilömisen ja omenapiirakan lisäksi olen nyt pariin otteeseen tehnyt omenoistajälkiruokaa, jossa omenat leikataan samaan tapaan kuin Hasselbackan perunat ja päälle olen lusikoinut voi-sokeriseoksen, joka uunissa karamellisoituu ihanaksi kastikkeeksi
1. Kuori omenat, poista kodat ja kuutioi pieneksi. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, kun riisi on lähes kypsää, lisää omenakuutiot, vaniljasokeri ja hieman kanelia
Koverra omenoista siemenkodat perunankuorimaveitsen avulla. 1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset kattilassa ja keitä ilman kantta kunnes se sakenee
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuumenna vesi ja sokeri matalassa, suuressa kattilassa. 2. Kuori omenat ja poista siemenkodat, halkaise ne ja keitä ne puolipehmeiksi liemessä, nosta reikäkauhalla ja valuta
Tämä oli aika kiva jälkiruokana. Poista siemenkodat omenoista ja pilko ne kuutioiksi. Otetaanpa syksyn omena satoa käyttöön hieman erilaisessa muodossa
Nauti sellaisenaan tai maidon ja sokerin kera välipalana tai jälkiruokana. Hänelle vispipuuronsa tehdään omenoista tai tällaiseen vuoden aikaan omenasoseesta
Ennen jälkiruokaa saimme kiinnostavan suunraikastajan. Vai mitäs sanotte tommosesta kivasta ja fressistä Koskue-ginitynnyrissä kolme kuukautta muhineesta mesiangervokombuchasta ja omenamehusta, joka tulee tietenkin Ilkan oman takapihan omenoista