Kastike kalalle kylmä reseptejä

Paistettu broccolini ja kylmä sitruunakastike

Kylmäsitruunakastike. Kevyt ja helposti valmistuva kastike varmasti sopii monien kesäisten herkkujen seuraksi, niinpä se sopii tällekin parille melkein täydellisesti
Remouladekastike

Remouladekastike

Herkullinen kastikekylmälle lihalle, tai kalalle. Oli tämän kastikkeen nimi sitten oikeaoppisesti Tartarkastike tai Remoulade-kastike, käytän sitä usein sekä kylmien liha ja kala ruokien mutta myös lämpimän kalan kanssa ja suosittelen lämpimästi muitakin käyttävän sitä esimerkiksi Fish’n’chips’in, paistettujen silakoiden, kylmän lohipateen kanssa ehdottamieni kahden kastikkeen tilalle ja Carpaccion kera
Sienikuorrutettu kala

Sienikuorrutettu kala

Sekoita kunnes kastike on tasaista. Nosta kattila liedeltä ja lisää kylmä maito kahdessa erässä. Lisää pinaatti ja kiehauta kastike edelleen sekoittaen
Haukea kuusenkerkällä

Haukea kuusenkerkällä

Kastike on helpoista helpoin, ja perustuu italialaiseen. eikä kylmälle ruoalle ole ollut tarvetta kuin kerran, pari
Gastrodontin Espanja - Osa 1: Tapas.

Gastrodontin Espanja - Osa 1: Tapas.

Roomalaisista kauppasatamista laivattiin Roomaan myös paljon kalaa ja fermentoidusta kalasta tehtyä garum-kastiketta, joka muistuttaa thaimaalaisten kalakastiketta
RETIKKASALAATTI

RETIKKASALAATTI

koko kermakastike oli oikeastaan ihan turhaa. Mutta retikan makuhermoja kutkutteleva kirpeys, (sinappiöljy), tekee siitä kyllä ihan mukavan makuparin savustetulle kalalle

Halstratut silakat

Valuta kastike perunapedille. Salaatinkastike. 1. Perkaa silakat, mutta jätä selkäruoto paikoilleen. Huuhtele kalat ja laita ne muovipussiin yhdessä suolan kanssa, ravistele

Kanasalaatti

Kastike. Lusikoi kastike salaatille ennen tarjoilua. Kastike. 1 grillattu tai paistettu, kylmä broileri. 1 dl keitettyä, kylmää riisiä

Keitettyä lohta

Myös kylmäkastike sopii lisukkeeksi. Siivilöi liemi varovaisesti kalojen päälle ja laita kylmään. Tarjoile lohi kylmänä perunamuusin tai perunalumen ja vihannesten kanssa

Kotikeittiön kalapuikot

Kylmäkastike. 1. Leikkaa kalat sopiviksi annospaloiksi. kääntele paloja ensin kevyesti suolalla maustetuissa jauhoissa, sitten munaseoksessa ja lopuksi korppujauhoissa

Kuhafilee Bordelaise

Siivilöi liemi kastikekattilaan. Ota kattila liedeltä, vatkaa mukaan kylmä voi ja kuohukerma. Kaada kastike kuhan päälle