Vaikka kukkakaalisosekeitto saattaa kuulostaa ensikuulemalta arkiselta ja värittömältä ruokalajilta, voi siitä saada vähällä vaivalla näyttävän tarjottavan
Bongasin Pirkka Ruoka -lehdestä, jonka viimeinen numero on muuten täynnä tosi kivan kuuloisia reseptejä houkuttelevilla kuvilla varustettuina, kukkakaalipihvien ohjeen
Kuohukerman vaihdoin ruokakermaan, kun sitä avattuna jääkaapista löytyi. Kotimaiset kukkakaalit ja kaikki muutkin vihannekset ovat juuri nyt parhaimmillaan
Juhlan kunniaksi katan tähän meidän yhteiseen virtuaaliruokapöytään tahinikuorrutetun kukkakaalin. Baharatia voi siis laittaa ruokaan melko reilustikin ilman, että ruuasta tulee liian polttavaa
D Uunissa paahdettu kukkakaali oli minusta herrrkullista ja kun muita syöjiä tälle eväälle ei tällä kertaa ollut, vilahti ruoka vatsaani melkein huomaamatta kokonaan
Resepti löytyi Glorian ruoka & viini -lehdestä, ja se on Tomi Björkin käsialaa. Mutta jos kuitenkin haluat jotain muuta, kokeile tätä ihanaa kukkakaalia seesamikastikkeessa
Meiltä löytyi parsakaalia, porkkanaa, puolikas keltainen paprika, pari varsisellerin vartta, punasipuli (palsternakkaa ja kukkakaalia on myös kokeiltu, toimii hyvin)
Jos tavoitteena on syödä pääsääntöisesti kasvispainotteisesti, mutta välillä pää on aivan tyhjä ideoista, tai kun kaipaa inspiroivaa kasvisruokareseptiä, joka varmasti toimii, silloin kannattaa tarttua tähän kirjaan