½ kukkakaalin nuput. Lisää kukkakaalit ja parsakaalit, kun keittoaikaa on jäljellä 5 minuuttia. 1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan
Kukkakaalin kaveriksi pääsi parsakaali. (Tarkka keittoaika löytyy pakkauksen kyljestä. Glorian ruoka&viini 4/2014 inspiroi valmistamaan ruokaisan vegesalaatin, joka taipuu sesongin mukaan
Katso tarkka keittoaika pakkauksen kyljestä – aika voi vaihdella paljonkin (kotimainen lajike kypsyy ihan parissa minuutissa, kun taas isojyväisempi ulkomaalainen vaatii pidemmän ajan)
Lisää paloitellut kasvikset (molemmat sipulit myös) paitsi kukkakaali, jonka keittoaika on lyhyempi. Suomalainen jauhelihakeitto maistuu koko perheelle
Laita kukkakaalin kukintoja blenderiin pienissä erissä, ja aja hienoksi “riisiksi”. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä, mutta huomio liotettujen linssien lyhyempi keittoaika (laita myös vähemmän vettä)
Keitä riisi (viljariisin keittoaika on melko pitkä). R. Tiedättekö mikä aika vuodesta nyt on. Se aika, kun kotimaiset kasvikset ovat parhaimmillaan ja niin edullisia, että opiskelijoillakin on varaa syödä kotimaisia kasviksia
Marinadia tärkeämpi juttu näissä kananmunissa on keittoaika. Munia keittäessä kiinnitin kuitenkin huomiota siihen, että jääkaappikylmille munille keittoaika saattaa olla hieman liian lyhyt, mutta huoneenlämmössä säilytetyille juuri passeli
Lisää pataan, kun keittoaikaa on jäljellä noin 10 min. Nyt kun olemme ottaneet jo monta askelta kohti yhteistä perhepataa, esittelen yhden tuotoksen, jota suositella vauvasta vaariin
Lisää kukkakaalin kukinnot kulhoon. Jatka tarvittaessa keittoaikaa. 100 g juustoa 1 iso kukkakaalin kukintoja 3 dl vettäsuolaavalkopippuria30 g voitaloraus kermaa1. 1 iso kukkakaalin kukintoja