Hieman siis epäilin kokonaisen lampaanpaistin valmistamista ja tämän vuoksi valitsin pääsiäisaterialle lampaan ulkofileen, joka on vähärasvaisempi ja täten myös miedomman makuinen
Ruskista niitä hetki pannussa voissa ja lisää lampaan rinnalle pataan/vuokaan. Tämän paistin myötä silmissä alkoi siintää unelma ovaalin mallisesta Le Creuset - padasta
Mulla oli vuosia "lammaskammo", kun joskus vuosia sitten pilasin lampaanpaistin totaalisesti tehden siitä aivan kammottavan makuista pöperöä, sitä kuuluisaa hikistä villasukkaa
hankitaan parikiloinen lampaan reisi eli paisti eli viulu. Pistele paistiin viiltoja ja työnnä niihin valkosipulin kynsiä kokonaisina tai soiroina, jos kynnet ovat isokokoisia
Pari viikkoa sitten minulle tarjoutui mahdollisuus saada paikallista lampaanputkiluupaistia. Meillä ei juuri lammasta syödä edes pääsiäisenä, johtuen marketista saatavien paistien kehnosta raaka-aineesta ja maustamisesta
Reseptejä miettiessäni olin palloillut perinteisen paistin ja nyhtölampaan välillä, mutta poikaystäväni keksikin että isosta paististahan riittää molempiin – ihanaa
Nyhtölampaaseen voi käyttää kokonaisen tai osan lampaanpaistista. Tarjolle laittaessaan Nigella sekoittaa nyhtölampaan joukkoon minttua ja granaattiomenaa, saaden siitä aikaan sangen näyttävän ja juhlavan lammassalaatin
Minä paistoin lampaan kypsäksi eli paisti oli uunissa kolmisen tuntia. Lampaan kanssa olisi sopinut hyvin joku kastike mutta en keksinyt mikä, niin en tehnyt kastiketta ollenkaan