3,5 dl vettä25 g hiivaa1 tl suolaa0,5 rkl siirappia1 dl leseitä (kaura, neljänviljan tms. )1,5 dl kaurahiutaleita3,5 dl jauhoja (laitan itse osan hiivaleipäjauhoja ja osan vehnäjauhoja)Sekoita hiiva veteen ja heitä kaikki aineet sekaan. 1,5 dl kaurahiutaleita
Sipuli, juusto, kaura, kurkumasämpylöitä. Kaikenmoista leipää tuli leivottua ja vietyä sukulaisille. Itse tein tämän leivän lisäksi aikaisemmin kirjoittamani sipuli ja kauraleivät sekä sämpylät
Siemennäkkäri oli kyllä ihan paras "leipälöytö". Heinäkuun lopulla jouduin muuttaamaan ruokavaliota eli peruna ja suomalaiset viljat jäi pois (sillon vielä tosin oli kaura kuvioissa, nyt ei enää sekään)
Katsokaas, hänellä on tapana korvata kaikki ainesosat joko banaanilla tai kaurahiutaleilla. Tähän leipään uppoaa runsaasti banskuja ja leipä on parasta kun käytät tumman pilkullisia yksilöitä
Myllärin Luomu pikakaurahiutaleet ovat kotimaista, runsaskuituista luomutäysjyväkauraa. Jo muutaman viikon ajan on ollut ajatuksissa leipoa sämpylöitä tai leipää, mutta ei sitä vain mitään ole aikaiseksi saanut
Siksipä yritänkin aina käyttää kaikki ruoka-aineet viimeiseen asti ja silloin kuin leipä on päässyt kuivumaan tai muuten vain ei ole tullut jotain käytettyä usein syötämmekin ne koirille
Tästä piti tulla burgeri, mutta leipä unohtui, mutta kyllä annos toimi ilman sämpylääkin. Mittaa monitoimikoneen kulhoon pavut, sipuliseos, kaurahiutaleet, siemenet, öljy, soijakastike, suola ja mausteet
Paahda paahtoleipäviipaleet ja pilko ne pieneksi. Sekoita leipä ja persilja mantelilastujen kanssa. Ota pata uunista ja lisää päälle leipä-manteli-persiljasekoitus
Pataleipä on hurmannut Suomalaiset. Päätin testata oman versioni siitä kauralla ja siirapilla. Paiston jälkeen kannattaakin siis leipää pitää ilman liinaa jotta kuori valmistuu rapsakaksi,
Pitsan yli kuitenkin nousi tähdeksi kauraleipä jonka tein taikinasta joka jäi pitsasta yli. Leipä litataan ensin aika littaksi ja sitte leikataan kolme tai paljon tahtookin viiltoa kokonaan läpi