Leipäjuuri reseptejä

Ruisleipää leipäjuuresta

Ruisleipää leipäjuuresta

Murskaa kuivattu leipäjuuri esim. Jos leipäjuuri ei ole kovin aktiivinen, voit antaa juuren tekeytyä toisenkin vuorokauden
Leipäjuuren kuivaaminen ja elvyttäminen

Leipäjuuren kuivaaminen ja elvyttäminen

Ennen seuraavaa herkkupostausta, palataan taas leipärakkauteni pariin. Olen tehnyt kokeiluja hyvin viihtyvällä taikinajuurellani ja olen oppinut siitä taas lisää

Rukiisen leipäjuuren valmistus

A. l. u. k. s. i. h. e. m. a. n. p. ä. v. t. r. o. O. ,. d. E. y. f. T. j. (. ´. ). N. M. U. S. L. P. ö. K. 2. 1. /. R. J. ". -. 0. I. d l
Mehevät browniet leipäjuurella, mitä?

Mehevät browniet leipäjuurella, mitä?

En ole vieläkään lopullisesti seonnut, ehei, ei lähelläkään. Leipäjuuren avulla voi todellakin tehdä myös makeita leivonnaisia ja vielä leivinjauheella kohotettavia
Spelttileipä ja aloittelijan tunnustuksia leipäjuuresta

Spelttileipä ja aloittelijan tunnustuksia leipäjuuresta

Tähän asti olemme täältä keittiöstämme kirjoittaneet yhteistuumin, mutta tällä kertaa on poikettava tuosta säännöstä, sillä leivän leipomisesta on viimeisen puolen vuoden aikana tullut nimenomaan oma intohimoni
Rapeat ruisnapit – Crunchy Rye Buttons

Rapeat ruisnapit – Crunchy Rye Buttons

leipäjuuri. Herkulliseen. ruisjuureen pyöräytetty taikina maistuu koossa kuin koossa. Tällä kertaa. valmistin pieniä ruisnappeja, jotka sopivat täydellisesti rapean kuoren
Rapea ja ilmava hapanjuurileipä

Rapea ja ilmava hapanjuurileipä

300g leipäjuuri. 300g leipäjuuri. Leivällä on ollut ihmisen historiassa merkityksellinen rooli. Sitä on leivottu eri tavoin eri kulttuureissa ympäri maailmaa jo tuhansia vuosia sitten
Kauraleipä

Kauraleipä

Olen viime aikoina yrittänyt tutustua leivän syvimpään olemukseen, ja niin leipää kuin leipäjuuriakin on tullut keittiössäni väännettyä ihan toden teolla
Hiivaton ruisvuokaleipä

Hiivaton ruisvuokaleipä

Tämä vahvasti rukiille maistuva leipä säilytetään jääkaapissa, jossa se säilyy pitkään, joten se on mitä mainioin leivottava myös yhden hengen taloudessa
Ruis-hedelmäleipä pähkinöillä

Ruis-hedelmäleipä pähkinöillä

Tein jo jokin aika sitten tätä hedelmä-pähkinäleipää, jonka ohjeen olen napannut suoraan Leila Lindholmilta
Speltticiabatta

Speltticiabatta

Ciabatan erikoisuus on, että se tehdään osittain leipäjuureen. Tästä syntyy ciabatalle ominainen maku. Huomaathan, että juuri pitää valmistaa leipomista edeltävänä päivänä
Vehnäjuuripatonki

Vehnäjuuripatonki

Sain viime keväänä lahjaksi lahjakortin kirjakauppaan ja ostin sillä itselleni erityisen mieluisan kirjan Juurevaa leipää (Martin Johansson)
Gastrodontin Espanja - Osa 1: Tapas.

Gastrodontin Espanja - Osa 1: Tapas.

Raski eli leipäjuuri. Raski eli leipäjuuri. Tapas-baari Madridin Plaza Mayorilla. Gastrodontin paluu makujen maailmaan