1. Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä padassa. Lisää liha, kääntele ja kaada päälle tomaattimurskat. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla
Ranskalainen keittiökään ei ollut paljon muuta kuin kotiruokaa, ja edelleen kokit ylistävät tavallisia ruokia kuten burgundin pataa (keskiaikainen lihapata), viinikukkoa (gallialainen kanapata) tai kreppejä (renesanssiversio rieskasta)
Apukokin pyynnöstä käytin kuitenkin osan juureksista tähän lempeään lihapataan. Oman pellon raaka-aineina tässä reseptissä ovat lanttu, porkkana, sipuli ja padan lisukkeena tarjottu peruna
Siispä sitten kokeilin bataattia perunan sijaan,. Minun keskiviikon lihapatani. Kun perunaa kuitenkin joskus tekee mieli on bataatti niin oiva vaihtoehto, että mielelläni vaihdan sen