Irlantilaiseen lihapataan tarvitaan irlantilaista stout-olutta. Siirrä liha ja sipulit uunivuokaan ja huuhtele pannu tilkalla olutta, lisää vuokaan myös olut, porkkanat, veteen sekoitettu tomaattipyree ja timjami
Kun päivä meni puuhastellessa ulkosalla, lihapata kypsyi miedolla lämmöllä uunissa useita tunteja. Kaada olut paistinpannun kautta uunipataan ja lisää tarvittava määrä vedenkeittimessä kiehautettua vettä
Kuullota sipulit paistinpannulla ja lisää olut paistinpannulle. 3 dl tummaa olutta. Paista uunissa puoli tuntia 200 asteessa, laske sitten lämpötila 125 asteeseeen ja anna muhia vielä 3-4 tuntia. 3 dl tummaa olutta
Mikäli aiot pitää kauemmmin uunissa lisää olutta muutaman tunnin välein. Periaatteessa ainut neste mitä pataan laitoin oli olut,vot toki myös käyttää oluen lisäksi vielä vettä
Kaada päälle olut ja lisää vettä niin paljon, että lihat peittyvät. 3 dl tummaa olutta. Paista pataa uunissa tunti, ja laske sitten lämpötila 125-150 asteeseen. 2 valkosipulinkynttä 3 dl tummaa olutta
Lisää pataan lihapalat ja kaada olut perään. Tuhti lihapata on maailman parasta sapuskaa tietyissä olosuhteissa, eli kun elimistö huutaa murkinaa sadan kilometrin jäätikkövaelluksen jälkeen
Varsinkin viileään vuodenaikaan huolella haudutettu lihapata tai sunnuntaipaisti tekee niin hyvää. Ne kohoavat uunissa muhkeiksi, mutta alkavat laskea heti uunista ottamisen jälkeen