Merilevällä maustetut lohipiirakat mustalla riisillä, perinteine lohipiirakka vähän uudella tavalla. Voitaikinapiirakat joissa mustaa riisiä, keitettyä lohta maustettuna savustetulla merisuolalla ja merilevällä mausteena ja kylkiäisenä vielä merelle maistuvat suolarinkelit ylijääneestä voitaikinasta
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Tämä alunperin venäläinen, mutta myös ranskalaisten arvostama lohipiirakka syntyy simppeleistä raaka-ainesta suht vähällä vaivalla
Uunissa paistuu perinteinen lohipiirakka, lehtevä voitaikinakuori jonka sisällä suolaista lohta, kananmunia ja riisiä ja tarjoiltuna voisulan ja lihaliemen kera, siinä ihana pääsiäisen aloitusherkku, lohikulibjakka tai kulibiakka
ja sitten sitä ”caeser-tyyppistä perussalaattia” ja alkuun eilistä lohipiirakkaa, joka kuten arvelinkin oli tänään kylmänä parempaa kuin eilen lämpimänä
Lopputuloksena oli lohipiirakka, jossa ei ollut sitten niin mitään vikaa. Myös kuivat herneet tai riisi käy painoksi, niitä voi käyttää tässä tarkoituksessa monta kertaa (niitä ei tee mieli maistaa), kippaa vaan jäähtymisen jälkeen takaisin pussiin tai purkkiin
Keitä riisi kypsäksi vedessä, lisää vähän jäähtyneeseen riisiin hienonnetut suolakurkut ja smetana. Lohipiirakka on salaatin tai höyrytettyjen kasvisten kanssa täydellinen ateria yhdessä paketissa
Laitoin myös vähemmän riisiä ja käytin maustamiseen sitruunapippuria. Lohen olin kuitenkin jo ostanut, joten se oli käytettävä ja nyt päädyin lehtitaikinasta tehtyyn lohipiirakkaan, venäläisittäin kulibjakaan