Naudan sisäfile uunissa sisälämpötila reseptejä

Hirven sisäfileetä ja liemen keittelyä

Hirven sisäfileetä ja liemen keittelyä

Jos ymmärrät naudansisäfileen päälle, kannattaa myös hirven sisäfileetä kokeilla. Riistalihojen kypsyys saa tyypillisesti olla asteen punertavampi kuin esimerkiksi naudan fileessä
Kaksoismarinoitu naudanfilee

Kaksoismarinoitu naudanfilee

Kypsennä 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää noin 60 astetta. noin 1 kg naudansisäfileetä
Soveltaen kohti uutta vuotta

Soveltaen kohti uutta vuotta

Gorgonzolalla ja päärynöillä täytetty naudanfilee. Liha meni heti alkuun vaihtoon, koska pakastimessa oli Herrakunnan lammastilalta REKOn kautta hankittu laidunpossun (ei siis lampaan) sisäfilee

Pistaasimaustevoi

Marinoi sisäfilee öljyllä, tuoreilla yrteillä, valkosipulilla sekä suolalla ja pippurilla. Lihaan on hyvä laittaa lämpömittari ja seurata lihan sisälämpötilaa

Valkosipulisilavoitu häränfilee perunapedillä

Mausta suolalla ja pippurilla ja paista uunissa 20 minuuttia. 20 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on 61-63 astetta (rosa) tai 70 astetta (medium). 600 g naudansisäfileen keskiosaa
Beef "tagliata"

Beef "tagliata"

Naudanliha "tagliata". 500 g naudansisäfilettä. Paista uunissa kunnes sisälämpötila on 55-astetta. =) 500 g naudansisäfilettä

Coeur de filet Provencale à la Mme Raadelma

Ota naudanliha hyvissä ajoin huoneenlämpöön (ainakin tuntia ennen valmistamista). Irrota fileestä ”häntä” (=piiskamainen alaosa) ja ”mötikkä” (=fileen yläosassa oleva pätkä, jonka syyt menevät eri suuntaan kuin muussa sisäfileessä)
Huh huh, mikä vati: huru-ukot kokkaavat itsenäisyyspäivään melkoisen liha-annoksen

Huh huh, mikä vati: huru-ukot kokkaavat itsenäisyyspäivään melkoisen liha-annoksen

eli kokonaisena paistettu härän sisäfileen keskiosa. Kokonaisena paistettu härän sisäfileen keskiosa valkosipuliperunoiden, valkosipulivoin ja kasvisten kanssa eli Coeur de filet Provencale oli 1960-1970-luvulla suosittu ravintolaruoka, muistelevat huru-ukot Jari Merinen ja Reijo Haapanen. 800 g naudansisäfileen keskiosaa. Kypsennä, kunnes fileen sisälämpötila on 55-59 astetta, riippuen siitä, miten mediumin tai kypsän siitä haluat. Jaa Facebookissa(Avautuu uudessa ikkunassa)Jaa Twitterissä(Avautuu uudessa ikkunassa)Jaa Google+ palvelussa(Avautuu uudessa ikkunassa)Click to share on WhatsApp(Avautuu uudessa ikkunassa) 800 g naudansisäfileen keskiosaa