Tehtiin puolikkaasta fileklöntistä pihvejä ja toisesta puolikkaasta paisti uunissa. Ostettiin jo aiemmin pakastimeen pala naudansisäfilettä, sellainen iso pötkö
Jos ymmärrät naudansisäfileen päälle, kannattaa myös hirven sisäfileetä kokeilla. Riistalihojen kypsyys saa tyypillisesti olla asteen punertavampi kuin esimerkiksi naudan fileessä
Gorgonzolalla ja päärynöillä täytetty naudanfilee. Liha meni heti alkuun vaihtoon, koska pakastimessa oli Herrakunnan lammastilalta REKOn kautta hankittu laidunpossun (ei siis lampaan) sisäfilee
Marinoi sisäfilee öljyllä, tuoreilla yrteillä, valkosipulilla sekä suolalla ja pippurilla. Lihaan on hyvä laittaa lämpömittari ja seurata lihan sisälämpötilaa
Mausta suolalla ja pippurilla ja paista uunissa 20 minuuttia. 20 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on 61-63 astetta (rosa) tai 70 astetta (medium). 600 g naudansisäfileen keskiosaa
Valmistus on helppoa, ja nopeaa, ja hinnaltaankin ankanrinta on huokeampi vaihtoehto kuin esimerkiksi naudansisäfile, joka perinteisesti mielletään illallisruuaksi
Ota naudanliha hyvissä ajoin huoneenlämpöön (ainakin tuntia ennen valmistamista). Irrota fileestä ”häntä” (=piiskamainen alaosa) ja ”mötikkä” (=fileen yläosassa oleva pätkä, jonka syyt menevät eri suuntaan kuin muussa sisäfileessä)
eli kokonaisena paistettu härän sisäfileen keskiosa. Kokonaisena paistettu härän sisäfileen keskiosa valkosipuliperunoiden, valkosipulivoin ja kasvisten kanssa eli Coeur de filet Provencale oli 1960-1970-luvulla suosittu ravintolaruoka, muistelevat huru-ukot Jari Merinen ja Reijo Haapanen. 800 g naudansisäfileen keskiosaa. Kypsennä, kunnes fileen sisälämpötila on 55-59 astetta, riippuen siitä, miten mediumin tai kypsän siitä haluat. Jaa Facebookissa(Avautuu uudessa ikkunassa)Jaa Twitterissä(Avautuu uudessa ikkunassa)Jaa Google+ palvelussa(Avautuu uudessa ikkunassa)Click to share on WhatsApp(Avautuu uudessa ikkunassa) 800 g naudansisäfileen keskiosaa