Jos ymmärrät naudansisäfileen päälle, kannattaa myös hirven sisäfileetä kokeilla. Riistalihojen kypsyys saa tyypillisesti olla asteen punertavampi kuin esimerkiksi naudan fileessä
Eilen annoin vinkin naudansisäfileestä jouluaterialle ja tänään eivät jää yhtään huonommalle lukijat, joiden ruokavalioon naudan-/häränliha ei syystä tai toisesta sovi
600g naudan marmori- tai sisäfileetä (tai muuta mureaa osaa). Paista uunissa 220 asteessa n. Glorian Ruoka & Viini -lehdestä löytyy mukavasti uusia, kiehtovia reseptejä kokeiltavaksi
Eilen meillä oli päivälliskutsut eteläisille ystävillemme, he olivat siitä kivoja vieraita, että tulivat puolitoista kiloinen naudansisäfile kainalossaan
Ota naudanliha hyvissä ajoin huoneenlämpöön (ainakin tuntia ennen valmistamista). Irrota fileestä ”häntä” (=piiskamainen alaosa) ja ”mötikkä” (=fileen yläosassa oleva pätkä, jonka syyt menevät eri suuntaan kuin muussa sisäfileessä)
Laita perunaviipaleet kulhoon ja lorauta päälle öljyä, lisää myös mausteet. Laita päällimmäinen viipale takaisin ja käytä peltiä vielä hetki uunissa niin että juusto sulaa, tässä vaiheessa uuni voi olla jo pois päältä
Paista kuumalla pannulla (ilman rasvaa). Olen kokeillut kaikenmoisia ilmakuivattuun kinkkuun käärittyjä herkkuja sekä lehtitaikinaan käärittyä kanaa Jamie Oliverin ohjeella, mutta jotenkin on jäänyt tämä klassikko kokeilematta