Kirpeät kotimaiset omenat ovat omiaan makeaan tart tatinin, ranskalaiseen omenatorttuun. Perinteisessä tart tatinissa omenalohkoja karamellisoidaan sokerissa ja voissa mutta minä käytin niiden sijaan sakeaksi keitettyä vaahterasiirappia ja öljyä
Paista pannulla miedohkolla lämmöllä n. Ensimmäisellä kerralla tein niille lisukkeeksi omenakompottia, toisella kerralla söimme ne tuoreiden marjojen kanssa
omenaa. kuivaa omenasiideriä. Kuori ja lohko omenat ja poista niistä siemenkodat. Siirrä lihat takaisin pannuun ja lisää omenat, siideri, soijakastike ja rosmariini
kesäkurpitsaa, varsiselleriä ja omenan. Kuvassa valmis kastike vielä pannulla. Kuullota pannulla minuutin verran, lisää curry ja kuullota pari minuuttia
Omena, pekoni ja sinihomejuusto ovat pizzassa hauska yhdistelmä. Silppua punasipuli pieneksi silpuksi ja kuullota silppua pannulla oliiviöljyssä niin, että se pehmenee
Työvälineeksi käy hyvin esimerkiksi omena pora. Lisää paistinpannulle vielä pieneksi pilkottu kesäkurpitsan sisus, ja paista pannulla kunnes kaikki kasviset ovat kypsiä
Parhaiten varmasti onnistuisi ihan lettupannulla, mutta koska en ole saanut vielä hommatuksi induktioliedelle sopivaa lettupannua, paistoin isommalla pannulla useita lettusia yhtä aikaa
Tein tällä kertaa croissantit yksittäisiksi kappaleiksi kranssin sijaan ja täytin ne vaniljatuorejuustolla, fariinisokerilla, hasselpähkinärouheella sekä omenalla ja kanelilla