Pienet piirakat tulevat ihanan meheviä ja herkullisia omena-ansan ohjeella, mutta pellillinen pitää ehdottomasti tehdä tällä, ison rahka-murupiirakan ohjeella
Tässä nyt ohje ihan perusomenapiirakkaan muropohjalla. Heippa. Sain äidiltä valtavasti omenaa ja nyt olen pähkäillyt mihin kaikkialle niitä laittaisin ja mitä niistä tekisin
Onneksi näitä nopeita ohjeita löytyy. Tällä kertaa ohje on vanhasta kotitaluskirjasta. Ohjeessakin luki, että resepti on tehty pikataikinasta ja niinhän se oli lupaustensa veroinen
Muokkasin yhtä omaa raparperipiirakan ohjetta ja loin tämän ohjeen, jossa munat antaa kuohkeutta, rahka ja hillo taikinassa kosteutta ja makua sekä mausteet ryhtiä miedolle omenalle
Julkaisin jokin aika sitten herkullisen ohjeen porkkaiseen piirakkapohjaan. Tosin lisäsin taikinaan varmuudeksi ripauksen sokeria, ja tein tuon saman lisäyksen myös suoraan pohjan ohjeeseen
Tästä määrästä nauttii parikin kertaa, jos et halua kastiketta kuin yhdeksi kerraksi, puolita ohje. Piirakan ohje on äitini ja se onkin niin mahtava ohje, että olen leiponut sillä piirakat jo ainakin 20 vuotta
Ohjeesta tulee lisäksi kokonainen pellillinen piirakkaa. Olen tehnyt samalla ohjeella myös pellillisen raparperipiirakkaa, joka on ollut todella suosittua
Omenapiirakanohje oli napattu Suklaapossu blogista, mutta hieman tuunattuna, kuten meijän suvussa asiaan kuuluu eli tuunataan reseptejä oman näköiseksi ja makuiseksi
Pekaanipähkinästä en niin sellaisenaan pidä, mutta omenapiirakan kanssa ihan loistava makupari. Ohje kuulosti niin herkulliselta, että sellainenhan piti pyöräyttää jälkiruoaksi