Laitan ehkä tänne kuvia pikkuruisesta ja suloisesta keittiöstä. Omenasosepakastettavaksi. Kun sain ison nipun lehtikaalia, alkoivat aivonystyrät järkeilyn,
Sekoita eri astiassa omenasose, kananmunat ja öljy. Kotitaloustunneilta minulle on jäänyt erityisesti yksi mehevä omenakakku mieleen – tosin siinä ohjeessa on käytetty runsaasti voita ja sokeria, mutta halusin kehittää samantapaisen kakun ilman voita tai sokeria
Erillisessä kulhossa, pehmennä maapähkinävoi, lisää omenasose ja sekoita tasaiseksi. Nämä maapähkinävoikeksit ovat ihanan rapeita ja kaiken lisäksi terveellisempiä
Joka syksy (ja välillä jokaisena muunakin vuodenaikana) valmistan itse todella suuren määrän omenasosetta, jota sitten käytän mitä erilaisimmissa tilanteissa
Tämän terveellisempiä – mutta herkullisia – muffinsseja ei varmaan ole – muffinssit ovat kuitupitoisia, vähärasvaisia ja ne on makeutettu omenasoseella ja vaahterasiirapilla
Joten päätin tehdä tällä kertaa vain omenasosetta pakastimeen. Pakastettavaan soseeseen ei periaatteessa tarvitse laittaa yhtään sokeria, mutta laitan hiukan koska sen pitäisi auttaa säilyttämään väriä ja C-vitamiinia tms