Parsaa ja voisulaa reseptejä

Parsaa uppomunalla

Parsaa uppomunalla

UPPOMUNAT JA VIHREÄÄ PARSAA. Tämä resepti on yksi suosikeistani – helppo ja nopea valmistaa vaikka aamiaiseksi tai kevyeksi lounaaksi
Nieriää, parsaa ja uppomunia

Nieriää, parsaa ja uppomunia

Ajatuksena oli helppo ja nopea perjantai-illan kalaruoka, joten päädyimme parsaan, hollandaiseen ja nieriäfileeseen
Grillattua parsaa, parmankinkkua ja mozzarellasalaattia

Grillattua parsaa, parmankinkkua ja mozzarellasalaattia

Sulata voi ja lisää voisulaan pieni tilkka sitruunamehua. Kurssilla teimme parsabruschettoja, parsa-katkarapuleipiä, parsakeittoa, keväistä kasviskeittoa ja aiolia, muna-tonnikala-parsasalaattia, japanilaista kurkku-parsasalaattia, parsa-herkkusienitagliatellea, parsaajarapuja kiinalaisittain, pikapaistettua parsaa thaityyliin, parsarisottoa, parsapiirakkaa sekä tätä, grillattua parsaaja parmankinkkua

Parsaa tomaatin ja kananmunan kera

Kaada päälle voisulaa, koristele persiljalla. ½ dl voisulaa. Kalttaa, kuori ja kuutioi ne. Kuori parsat varoen perunankuorimaveitsellä, aloita nupun alapuolelta ja kuori alaspäin, poista varsinkin tyven säikeiset osat
Parsa ja lime-chilihollandaisekastike

Parsa ja lime-chilihollandaisekastike

Valuta kirkasta voisulaa keltuaisvaahtoon hitaasti koko ajan voimakkaasti vatkaten. Näiden terveyttä edistävien ominaisuuksiensa lisäksi parsa on kevään ja alkukesän ehdoton herkku

Parsaa ja limettiaiolia

Tarjoile tuoreen parsan lisukkeeksi voisulaa kevyempänä kastikevaihtoehtona limettiaiolia. vihreää parsaa

Parsaa hollandaisekastikkeella

Sekoita valkoviinietikka, vesi, laakerinlehti ja pippurit kattilassa, anna kiehua, kunnes seos on kiehunut kokoon, niin että jäljellä on puolet

Parsaa ja pähkinöitä

Hienonna pähkinät ja paahda ne kuivalla paistinpannulla. Kaada voi parsojen päälle ja ripottele päälle pähkinärouhe

Parsaa yrttikastikkeella

Sekoita keltuaiset, viinietikka ja vesi kattilassa (ruostumatonta terästä). Vatkaa voimakkaasti miedolla lämmöllä, niin että keltuaisista tulee ilmavia japaksuja
Herkuttele parsalla

Herkuttele parsalla

Valkoista parsaa saadaan korjaamalla sato "maan alta" heti kun versojen kärjet ovat pinnalla. Tiesitkö, että valkoinen ja vihreä parsa ovat samaa kasvia
Parsaa - Hunajamelonia rahkavaahdolla

Parsaa - Hunajamelonia rahkavaahdolla

Pesin sitruunan ja raastoin kuoren voisulaan. P-vitamiinia ja ravintokuitua. Kuorin kevyesti ja leikkasin palat päästä
Grillattua parsaa ja prosciutto kinkkua

Grillattua parsaa ja prosciutto kinkkua

Ladot parsaniput lautaselle ja kaada hieman valmista voisulaa niiden päälle. Ja näin sitä seuraavan vapun tienoilla tarjosimme heille oman maan parsaa

Riimihärkää ja Parsaa Hollandaise

Kaikenlaista on ehtinyt tapahtua, ja vauhti taitaa vastedes vain kiihtyä. Koska ihmeekseni havahduin siihen, että Vappua juhlitaan jo viikon kuluttua, päätin jakaa pääsiäisenä testatun  ruokaohjekombon
Oletko Maistanut Parsaa ?

Oletko Maistanut Parsaa ?

Vihreää ja valkoista parsaa. Liljakasveihin kuuluva parsa on kevään sesonkiherkku, jota myydään valkoisena ja vihreänä

Parsakeitto

Nosta kattila liedeltä ja sekoita voisulaanjauhot. Leikkaa parsat kahtia, varsiin ja nuppuihin. Lisää suurusta kasvisliemeen koko ajan sekoittaen, kunnes se on sopivan paksua