Kuullota seosta hetki ja lisää joukkoon tomaatti. Pastakastikkeiden kanssa jumiutuu helposti tuttuihin, hyväksihavaittuihin resepteihin, joita sitten toistaa vuodesta toiseen
Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin maustettua pastakastiketta, mutta vaihdoin sen ihan puhtaaseen paseerattuun tomattiin, jota maustoin mieleni mukaan paprika- ja chilijauheilla
Kunnon tomaattikastikkeen juju on hyvät, kypsät ja mehukkaat tomaatit sekä hidas keittoaika. Kiehauta vain vettä pienessä kattilassa, tee tomaattiin ristiviilto ja sujauta veteen, anna olla hetki ja nosta ylös – kuori irtoaa ihan itsestään
Mausta mustapippurilla ja tuoreella timjamilla ja kaada tomaattimurska joukkoon. 3 dl tomaattimurskaa. Viipaloi makkara, kuutioi salami ja pilko sipuli hakkeeksi
Annostele pastakastike sekä keitetty spagetti pastakulhoihin ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa. Sekoita joukkoon aurinkokuivattu tomaatti & valkosipuli pastakastike ja keitä 1-2 minuuttia. 1 prk (190g) Saclà aurinkokuivattu tomaatti&valkosipulipastakastiketta
Perinteiseen Romescoon tulee myös tomaattia ja sipuleita. Voit myös lisätä tahnaan pari pihvitomaattia ja yhden sipulin, ja paahtaa niitä uunissa paprikoiden kanssa