Ripottele mustikat tasaisesti piirakkapohjalle. Toinen suosikkini helppoutensa ansiosta, on pellillinen mustikkapiirakkaa on anopilta saadulta ohjeella tehty Helenan mustikkapiirakka, jossa kaikki ainekset heitetään yhtäaikaa kulhoon, sekoitetaan taikinaksi ja levitetään uunipellille
Ripottele sekä raparperit että mansikat piirakkapohjan päälle. (pellillinen). Juhannuksen alla innostuin harventamaan raparperipuskaa ja hyödyntämään saaliin ihanaan mansikka-raparperipiirakkaan
Kaada kuorrute piirakkapohjan päälle ja anna jäähtyä. Olen tässä pikkuhiljaa käynyt läpi kopioiden tätini reseptivihkoa ja törmatessäni toscapiirakan ohjeeseen, maistui tämä herkku jo suussa niin uuniinhan se piti pyöräyttää, pienellä omalla twistillä
Piirakkapohjaan antoi makua kondensoitu maito, kardemumma, vaniljasokeri, vadelmat ja raparperi. Kondensoitu maito antoi ihanaa pehmeyttä ja makeutta piirakkapohjaan
Helppotekoinen, mehevä suklaapiirakkapohjataikina valmistuu yhdessä kulhossa ilman vatkausta. Paistetun piirakkapohjan jäähdyttyä, sen päälle levitetään vaniljainen voikreemi ja voikreemi jähmetetään kylmässä
Tästä tulee noin pellillinen. Voit toki tehdä minkä tahansa piirakkapohjan tähän, mutta itse olen nyt muutaman kerran käyttänyt tuota Vuohelan herkun (farina) valmista