Kaulitse, jauhota päältä ja muotoile pikkuleivät muoteilla. Suurin osa speculaas-pikkuleipien resepteistä on koostumukseltaan piparkakkumainen, joidenkin reseptien kohdalla taikinaan lisätään jauhettua mantelia ja pikkuleipien paistopellille ripotellaan mantelilastuja
Kokonaisia, jauhetta, mantelimassaa, marsipaania. kaikissa muodoissaan manteli ilmestyy tasaiseen tahtiin ruokapöytään, niin suolaisten ruokien kaverina kuin makeissa herkuissa
Hollantilaiset täytetyt pikkuleivät ovat isokokoisia. sillä täyte mielestäni oli liian makea ja ehkä hieman mautonkin,joten muutin sokerin ja mantelien määrää täytteessä ja lisäsin karvasmanteliaromia
Sekä jossain blogissa näkemäni teellä maustetut pikkuleivät. kamomillaiset aamiaismuffinit, perinteinen vaniljakreemi, mantelinen kakkutaikina, sokeroidut kukat
) tippaa rommiaromiaripaus suolaa(vaniljaa) päälle sokeria ja mantelilastuja Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja anna levähtää jääkaapissa tunti