Muoteilla voi tehdä myös suklaalaseja ja tarjoilla maljoista moussea. Näitä leivoksia on näkynyt tänä vuonna monessa blogissa Runebergin leivosten sijaan
Minulla oli hieman vaikeuksia keksiä tälle ohjeelle nimeä, sillä tämä ei ole varsinaisesti moussea saati vanukasta, joten jugurtti saanee tuoda asian tarpeeksi hyvin esille
Murskaa piparit muruiksi monitoimikoneessa. Suklaamousse. Kaada mousse keksipohjan päälle, tasoita ja kuvioi pinta hammasraapalla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli
Laita annosmaljojen (itse käytin valkoviinilaseja) pohjille puolet piparimoussesta. Ripottele päälle vielä viimeiset piparimurut ja koristele annokset pienillä pipareilla
Lusikoi täytteitä vuorotellen keskelle piparipohjaa (muodostavat vähitellen renkaita). Vähän aikaa sitten tein Helsingin Sanomien ohjeen mukaan mokkamoussekakkua
Pehmeää suklaamoussea täydentää rapea piparimurska ja mehukkaat, kirpakat puolukat. Moussen voi tehdä vaikka valmiiksi pursotinpussiin jääkaappiin odottelemaan H-hetkeä