Pitsan tärkeimmät elementit ovat pohja, tomaattikastike ja hyvä juusto. Tomaattikastike. Tomaattikastike on helppo tehdä itse ja on paljon maukkaampaa kuin valmiskastikkeet
Käytän usein pohjana Pirkan yrtti-tomaattimurskaa, sillä siinä ei ole sipulia eikä lisäaineita ja koko on riittävä, jopa neljään pizzaan, mutta esim kaksi pizzaa tulee vähän reilummalla kastike määrällä
New Yorkilainen pizza eroaa italialaisesta siinä, että siinä juusto laitetaan pohjalle, täytteet sitten ja lopuksi sinen tänne hieman tomaattikastiketta
Hyvän pitsalle tarkoitetun tomaattikastikkeen on tarkoitus olla suhteellisen nestemäistä, eikä kastiketta kuulu oikeastaan edes keittää, jotta raikkaus säilyy
Levitä tomaatti-basilika kastike kaulitun pizzapohjan päälle. Käytä kastikkeena valmista RAO'S homemade tomaatti-basilika kastiketta, sillä se on ihan huippu hyvää
Pizza bianca on valkoinen pizza, joka ei sisällä lainkaan tomaattikastiketta. kastike. Ajatus tehdä pizza bianca iltapalaksi syntyi aamulla jossakin työmatkan ja aamun kahvitauon välillä, niin nopeasti, että taikinajuureen valmistettua pizzapohja ei ehtinyt tähän pizzan nälkään
Levitä tomaattikastike/murska tai mitä nyt käytätkään pizzan päälle. BBQ-kastikkeen voi toki ostaa valmiinakin kaupasta, mutta itse tekemällä tietää varmasti mitä kastike todellisuudessa sisältää
Levitä tomaattikastikepizzapohjan päälle. Tee sillä aikaa tomaattikastike. Kauli taikina yhdeksi suureksi pellin kokoiseksi levyksi tai neljäksi pyöreäksi pizzapohjaksi