Ohje. Sekoita lämpimään veteen kuivahiiva, öljy ja suola. Tästä ohjeesta tulee yksi pellillinen paksulla pohjalla tai kaksi pellillistä ohuvilla pohjilla tai 6kpl 23cm halkasijalta olevaa pienempää pizzaa. 2tl kuivahiivaa. 2tl kuivahiivaa
Uskoisin että alkuperäinen ohje on ennemmän rapsakan pizzapohjan tyylinen. Annin ohje on kauniin simppeli ja pohja päääsee edukseen minimaalisten täytteiden kanssa
Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje. Aivan jäätävän hyvä rukiinen pizzapohja syntyy ruisjauhoista sekä durum-vehnäjauhoista
Tässä pohjan ohje. Pizzapohjakuivahiivaan. Sekoita osaan vehnäjauhoista kuivahiiva. Mutta nyt onnistui pohja niin hyvin, että ähäkutti, tässä on varmaan paras ja helpoin koskaan tekemäni pizzapohja
Pizzapohjanohje on helppo moninkertaistaa. Näin valmistat pizzapohjan. Sekoita 4 dl jauhoja, suola ja kuivahiiva isossa kulhossa. Levitä pizzapohjan päälle haluamasi täytteet ja kypsennä 225-250-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Ohjeen mukaan tehdystä pizzapohjan taikinasta syntyy yksi pellillinen tai kaksi isoa, pyöreää pizzaa (Ø noin 30 cm). 2 tl kuivahiivaa
Tämä on ohje, jonka olen testannut useasti ja koen sen lyömättömäksi. Pizzapohja valmistuu perinteisesti vehnästä, mutta kauran ja riisijauhon yhdistelmä taipuu rapeaksi pohjaksi myös vehnää tai gluteenia karttavalle
Itketä munakoisoja ensin ainakin vartin verran (ohje kunnolliseen sisilialaiseen munakoisojen itketykseen löytyy täältä) ja lisää loput ainekset pizzapohjan päälle ripotellen siemenet paahtumaan pinnalle