Poronliha reseptejä

Riistapasteija poronlihasta

Puhdista poronliha ja paloittele se n. Säästä poronfileet ja jauha muu poronliha sipulin, porkkanan ja purjon kera 3 mm terällä lihamyllyssä. Jauha porsaanlapa ja -silava 5 mm terällä ja sekoita poronlihan kanssa
Poronkäristys ja kuinka se tehdään oikein

Poronkäristys ja kuinka se tehdään oikein

Ota poronlihat pakastimesta sulamaan hetkeksi. Syksy ja talvi ovat pata- ja riistaruokien kulta-aikaa. Onneksemme saimme tänä vuonna jälleen ostettua (hieman puolivahingossa) puolikkaan poronvasan
Venäläinen poropata

Venäläinen poropata

Tilaamme vuosittain tutulta poromieheltä puolikkaan vasan lihat, joten meillä syödään syksyisin ja talvisin melko paljon poronlihaa
Poronkäristys on pala Lappia

Poronkäristys on pala Lappia

Poronlihalle olisi varmasti tällaiseen kohtuulliseen hintaan enemmän menekkiä täällä etelässä. Poronlihan maku pehmenee kovasti pitkässä haudutuksessa ja luulen, että se on yksi syy miksi apukokki käristyksestä niin pitää
Poro-Wallenberginpihvit

Poro-Wallenberginpihvit

Vaivaa poronliha, sipuli, keltuaiset, suola sekä kuohukerma tasaiseksi massaksi. Hyvin varustetut ruokakaupat myyvät porosta jauhettua lihaa
Juhlava hirvipatee

Juhlava hirvipatee

Jollet halua käyttää sianlihaa, mausta hirvi esimerkiksi savustetulla poronlihalla ja lisää rasvaksi joko voita tai öljyä
viiden vuorokauden ruokapäiväkirja

viiden vuorokauden ruokapäiväkirja

Perunamuusia, poronlihasta tehtyjä kroketteja ruskeakastikkeessa, uunikasviksia, pala ruisleipää juustolla sekä ruokajuomana vichy ja lasi punaviiniä
Poronkäristys

Poronkäristys

Kinkun voisi korvata mainiosti poronlihalla, fileenä, käristyksenä ja paistina. Olipa hyvää ruokaa tänään
Porospagetti

Porospagetti

Sulata poronliha mikrossa. Tätä ruokaa tuli testattua nopeana arkisapuskana ja siihen tarkoitukseen toimi oikein hyvin

Poronlihapata

Maistui oikein hyvälle, vaikken poronlihasta niin kauheasti välitäkkään. Jokunen aika sitten tein lounaalle hillosipuleiden ja herkkusienien "miedontamaa" poronkäristyslihoista tehtyä lihapataa
Isänpäivän poropata

Isänpäivän poropata

Leikkaa poronliha suupaloiksi ja laita kulhoon omenasiideriin marinoitumaan, kahdeksi tunniksi huoneenlämpöön
Eilen aloitettu on tänään valmis

Eilen aloitettu on tänään valmis

haudutuspadassa kypsennetyt poronlihat luista erotettuna (arviolta noin 400-450 g). haudutuspadassa kypsennetyt poronlihat luista erotettuna (arviolta noin 400-450 g)

Poronkäristystä ja kantarelleja

Ruskista poronliha korkeassa lämmössä. 1. Sulata poronkäristysliha lähes sulaksi ja suikaloi se. Puhdista sienet ja leikkaa ne palasiksi