Pienempi pala on possunlapaa. Paista 150 asteisessa uunissa lihan koosta riippuen 4-6 tuntia. Tänään on possu-päivä ja ajattelin kokeilla valmistaa revittyä possua kahdesta eri osasta
Kasslerin sijaan käytin possunlapaa. Hallissa vain kuusi euroa kilo, ja luunpätkästä tirisee pintaan ihanasti umamia, kun ruoka kypsyy hitaasti uunissa
Yleensä valmistan nyhtöpossunuunissa, mutta tällä kertaa apulaiseni (koira ja kaksi pientä lasta) olivat niin innokkaita keittiössä häärääjiä, että päätin tehdä kaiken keittolevyllä turvallisuussyistä
Aseta possun lapa uuninkestävään vuokaan, johon possu juuri ja juuri mahtuu. Kypsennä lihaa uunissa n. Kaada kastike possun päälle ja hiero sitä myös sen alle
Possun voi yhdistää kastikkeeseen tai pitää ne erillään. Tämä vaatii joko tosi ison vuoan tai jos uunissa on kiertoilmamahdollisuus, niin kaksi eri tasoille laitettavaa pataa, kuten meillä oli
possunlapaa. Asettele possun lapa pataan ja kaada liemi päälle. 1 1/2 kg possunlapaa. Näin joulun aikaan pitkään haudutetut pataruoat ovat omiaan kiireiden keskellä
Possun etuselkä on ollut ainakin viimeisen kuukauden ajan lähicittarissa törkeän halpaa (2,90 €/kg), joten ostin sitä tietenkin yhden köntin nyt syötäväksi ja toisen pakastimeen. 1-1,4 kg porsaan etuselkää, lapaa, uunilihaa tai niskaa eli kassleria (luullisesta lihasta plussaa. Jatka kypsentämistä uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt
Pakastimesta löytyi pala possunlapaa ja se päätyi nyt tähän pataan. Siideriliemi on todettu jo superhyväksi tämän mustapekkapadan kanssa, KLIK, joten uskalsin kokeilla sitä myös possun kanssa
Ostin kaupasta possunlapaa. Lapaa noin 1500 g. Sitä on meidän lähi-Prismassa usein edullisesti. Edullista lihaa ja siitä saa äärimmäisen hyviä ruokia, jos on vain aikaa
Ihastuin tässä keväällä nyhtöpossun eli pulled porkin makuun testattuani sitä ravintolassa. Kaada possun päälle puolet kastikkeesta ja levitä sitä joka puolelle