Punaviinin värjäämä riisi ja vihreät kasvikset sopivat kuitenkin niin visuaalisesti kuin maullisestikin yhteen, joten naputtelin reseptin ylös myöhempää käyttöä varten
Kiinalaisessa lääketieteessäkin hyödynnetty punainenriisi ei sen sijaan ole oma lajikkeensa, vaan se saa punertavan värinsä riisin pinnalla kasvavasta Monascu-rihmasienestä
Punainenriisi. Tarjoa nuudeleiden tai punaisen riisin ja jasmiiniriisin kanssa. Punaista riisiä on käytetty aasialaisessa keittiössä lähinnä ulkonäkösyistä, mutta myös perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä
Olinkin ihan super iloinen, kun mun Advanced Nutrition -kurssilla, jota siis parhaillaan suoritan, annettiin resepti tähän terveellisempään phad-thaihin, missä nuudelit/riisi on korvattu kukkakaalilla
Minä painelin kalapalat varovasti riisin sekaan, jotta ne kypsyivät paremmin. 1 kpl tuore punainen chili. 3 ½ dl riisiä. Lisää kasariin riisi ja perään vielä 1 ¼ litraa vettä. Leikkaa sitten siikafileet noin 3-4 sentin levyisiksi paloiksi ja nosta kalapalat kasariin vielä 10 minuutin ajaksi tai kunnes kala sekä riisi ovat täysin kypsiä. 1 kpl tuore punainen chili. 3 ½ dl riisiä
Laita kattilaan loraus öljyä ja kuullota siinä sipulit ja riisi. 1 punainen paprika (laitoin vihreän). 3dl risottoriisiä. 1 punainen paprika (laitoin vihreän). 3dl risottoriisiä