Ranskalainen croissant reseptejä

Ranskalainen aamupala eli Croissantit briellä ja hillolla

Ranskalainen aamupala eli Croissantit briellä ja hillolla

Tänään repäisin keittiössä – leivoin croissantit itse. Halusin hemmotella Bengtiä – hän tykkää syödä joskus croissantia – ainakin hotelliaamiaisella – muuten ei niitä kaloripommeja ostella… Mutta joskus pitää hemmotella ja tänään heräsin ihan tarkoituksella ja riensin keittiöön puuhailemaan
Ranskalainen aamiainen

Ranskalainen aamiainen

Croissantit sai tällä kertaa jäädä tekemättä, koska noistakin jäi paljon yli ja menee vielä huomisellekin aamupalalle
Sunnuntai-illan Chardonnay & Creme Brulee

Sunnuntai-illan Chardonnay & Creme Brulee

Italialaisen keittiön lisäksi ranskalainen tuntuu nyt tosi kiinnostavalta. Burgundinpata, Tarte Tatin, Croissantit, Coc au Vin, Ile Flottante - kelluvat saaret -jälkkäri ja varmasti vaikka mitä
Toscaninin aamupala (HKI)

Toscaninin aamupala (HKI)

Mutta sama se oliko fiilis italialainen vai ranskalainen, syömäänhän tänne tultiin. Tarjolla oli meidän visiittimme aikana juustoja, hedelmäpaloja, meloniviipaleita, hilloja, croissantteja, itseleivottuja keksejä, kakkuja, piirakoita sekä Nutellaa

Miltä maistuu cronitsi?

The Cronutin on luonut newyorkilaistunut ranskalainen Dominique Ansel. Cronitsi on yhdistelmä donitsia ja croissantia

Throwback Thursday

Samalla, kun ranskalainen fiilistelee, vaikkapa sisustusta, niin suomalainen soutaa vieressä kuin viimeistä päivää

Pikapyrähdys Pariisiin

Related PostsSe jännä ulkkaritätiPaluu perusteisiin (kylpyhuoneessa)Tour de France ja pikkuisen GiroakinVannesin ranskalainen muotopuutarhaPyöräilyaiheinen apteekkipuutarha
Kesäinen kimara - French75

Kesäinen kimara - French75

Laitoin mansikat lasien reunoihin, sekoitin cocktailtikuilla ja kuten ranskalainen sanoisi. Hyvä on, croissanteja en ole vieläkään kokeillut, enkä éclairia

Nice in Nice

Afrikkalaiselta kuullostavasta nimestä huolimatta paikassa oli aito ranskalainen menu ja hinnat olivat kohtuullisia
Pariisilaisherkkuja päiväkahville

Pariisilaisherkkuja päiväkahville

Ranskalainen sokerileipurien ihmeitä esittelevä Fou de Pâtisserie -lehti esittelee joka numerossaan joukon ranskalaisleipureita ja heidän luomuksiaan

Kesäloman suunnittelua ja matkamuistoja

Ranskalainen aamiainen. Croissant, suklaapulla tai vaalea leipä voin ja hillon kera maitokahvin seurana taitaa olla se standardiversio ranskalaisesta aamiaisesta
Croissantit

Croissantit

Tämä ranskalainen klassikko vaatii aikaa ja vähän vaivaakin onnistuakseen, mutta maku on kyllä vaivan arvoinen
Croissantit syntyvät hitaasti mutta varmasti

Croissantit syntyvät hitaasti mutta varmasti

Ranskalainen paisto on varsin tumma, silloin leivonnainen on takuulla kypsä myös sisältä. Hitaasti yön yli noussut taikina uhkuu aromeja, vastapaistetut croissantit levittävät ympärilleen huumaavan tuoksun, pääset Pariisin kuppiloiden tunnelmaan kotikeittiössä