Tänään repäisin keittiössä – leivoin croissantit itse. Halusin hemmotella Bengtiä – hän tykkää syödä joskus croissantia – ainakin hotelliaamiaisella – muuten ei niitä kaloripommeja ostella… Mutta joskus pitää hemmotella ja tänään heräsin ihan tarkoituksella ja riensin keittiöön puuhailemaan
Italialaisen keittiön lisäksi ranskalainen tuntuu nyt tosi kiinnostavalta. Burgundinpata, Tarte Tatin, Croissantit, Coc au Vin, Ile Flottante - kelluvat saaret -jälkkäri ja varmasti vaikka mitä
Mutta sama se oliko fiilis italialainen vai ranskalainen, syömäänhän tänne tultiin. Tarjolla oli meidän visiittimme aikana juustoja, hedelmäpaloja, meloniviipaleita, hilloja, croissantteja, itseleivottuja keksejä, kakkuja, piirakoita sekä Nutellaa
Related PostsSe jännä ulkkaritätiPaluu perusteisiin (kylpyhuoneessa)Tour de France ja pikkuisen GiroakinVannesin ranskalainen muotopuutarhaPyöräilyaiheinen apteekkipuutarha
Laitoin mansikat lasien reunoihin, sekoitin cocktailtikuilla ja kuten ranskalainen sanoisi. Hyvä on, croissanteja en ole vieläkään kokeillut, enkä éclairia
Ranskalainen aamiainen. Croissant, suklaapulla tai vaalea leipä voin ja hillon kera maitokahvin seurana taitaa olla se standardiversio ranskalaisesta aamiaisesta
Ravintoloitsija Yoni Ichtertz on ranskalainen, joten ruoassa on aito baskerimaan tatsi. Croissant oli pinnalta rapea ja sisältä pehmeä, cappucinon maitovaahto napakka
Muutama ranskalainen siskolta. Croissant x 2. Meillä So-Upissa pari bloggaajaa, kuten Anna Oon ja Sini, ovat jo kirjoittaneet ruokapäiväkirjoja, joten minäkin rohkaistuin
Ranskalainen paisto on varsin tumma, silloin leivonnainen on takuulla kypsä myös sisältä. Hitaasti yön yli noussut taikina uhkuu aromeja, vastapaistetut croissantit levittävät ympärilleen huumaavan tuoksun, pääset Pariisin kuppiloiden tunnelmaan kotikeittiössä