Ranskalainen jälkiruoka reseptejä

Ranskalainen omenatorttu

Ranskalainen omenatorttu

Ranskalaiset syövät omenatorttua jälkiruokana kermavaahdon tai jäätelön ja calvadoksen kanssa. torttuvuoka halk
Klassinen ranskalainen sipulikeitto

Klassinen ranskalainen sipulikeitto

Tämä keitto oli osa ranskalaista illallista jonka pääruoka sekä jälkiruoka ovat jo julkaistu aiemmissa postauksissa

Ranskalainen omenakakku mantelilla

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuumenna vesi ja sokeri matalassa, suuressa kattilassa. 2. Kuori omenat ja poista siemenkodat, halkaise ne ja keitä ne puolipehmeiksi liemessä, nosta reikäkauhalla ja valuta
Kesän marjoilla päällystetty ranskalainen suklaakakku

Kesän marjoilla päällystetty ranskalainen suklaakakku

Olen vihdoin viime kuukauden aikana leiponut kyseistä herkullista kakkua ihan olan takaa, niin omaan herkkunälkääni kuin ystäväni tuparibrunssibileisiinkin, jolloin kakkua tarjoiltiin jälkiruokana hieman isommalle porukalle
Créme caramel

Créme caramel

Créme caramel, eli paahtovanukas, on ranskalainenjälkiruoka. Vanukkaat on helppo tarjota aterian päätteeksi, sillä tarjoiluhetkellä ne pitää vain kumota vuoista
Hyvää Isänpäivää!

Hyvää Isänpäivää!

Alkupalana savulohitahnalla päällystettyjä palttoonnappeja, pääruokana ranskalainen lihamureke, sinappikermakastikkeen ja lohkoperunoiden kanssa ja jälkiruokana chilisuklaakakkua ja kermavaahtoa
Crème brûlée

Crème brûlée

Klassinen ranskalainenjälkiruoka maistuu taas syksyn viiletessä ja iltojen pimetessä. Vaikka ei jaksaisikaan väsätä kokonaista kolmen ruokalajin ranskalaista illallista, jälkiruoka toimii ihan hyvin yksinkin
Gastrodontin Espanja - Osa 1: Tapas.

Gastrodontin Espanja - Osa 1: Tapas.

Uuden maailman runsaus ja ranskalainen asketismi. Se oli myös lopun aikoja Habsburgien Espanjan dynastialle, sillä 1700-luvun alussa Espanjassa riehuivat perimyssodat, joiden seurauksena Ranskalainen Bourbon-suku nousi valtaistuimelle
CREME BRULÉE

CREME BRULÉE

Perinteinen Ranskalainen herkku. Tämä vesihauteessa kypsennetty vanukas rapean karamellin kera, on helppo ja näyttäva jälkiruoka
Suussa sulava clafoutis!

Suussa sulava clafoutis!

Clafoutis on klassinen ranskalainenjälkiruoka, jossa yksinkertaisesti kirsikat ladotaan vuokaan, pannukakkutaikina kaadetaan päälle ja herkku kypsennetään uunissa