1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuumenna vesi ja sokeri matalassa, suuressa kattilassa. 2. Kuori omenat ja poista siemenkodat, halkaise ne ja keitä ne puolipehmeiksi liemessä, nosta reikäkauhalla ja valuta
Olen vihdoin viime kuukauden aikana leiponut kyseistä herkullista kakkua ihan olan takaa, niin omaan herkkunälkääni kuin ystäväni tuparibrunssibileisiinkin, jolloin kakkua tarjoiltiin jälkiruokana hieman isommalle porukalle
Créme caramel, eli paahtovanukas, on ranskalainenjälkiruoka. Vanukkaat on helppo tarjota aterian päätteeksi, sillä tarjoiluhetkellä ne pitää vain kumota vuoista
Alkupalana savulohitahnalla päällystettyjä palttoonnappeja, pääruokana ranskalainen lihamureke, sinappikermakastikkeen ja lohkoperunoiden kanssa ja jälkiruokana chilisuklaakakkua ja kermavaahtoa
Klassinen ranskalainenjälkiruoka maistuu taas syksyn viiletessä ja iltojen pimetessä. Vaikka ei jaksaisikaan väsätä kokonaista kolmen ruokalajin ranskalaista illallista, jälkiruoka toimii ihan hyvin yksinkin
Uuden maailman runsaus ja ranskalainen asketismi. Se oli myös lopun aikoja Habsburgien Espanjan dynastialle, sillä 1700-luvun alussa Espanjassa riehuivat perimyssodat, joiden seurauksena Ranskalainen Bourbon-suku nousi valtaistuimelle
Kiitoksen saa ilmeisesti eräs ranskalainen - Joel Roessel, joka onnistui keksimään tämän uuden tekniikan ja jota amerikkalainen Goose Wohlt inspiroitui kehittämään eteenpäin luodakseen aquafaban (papujen nesteestä valmistettu ruoka)
Clafoutis on klassinen ranskalainenjälkiruoka, jossa yksinkertaisesti kirsikat ladotaan vuokaan, pannukakkutaikina kaadetaan päälle ja herkku kypsennetään uunissa