Tulipahan testattua perinteinen ranskalainenkinkkupiirakka, jonka pohjassa on rahkaa. Rahkapohja on erittäin toimiva ja tulos kuohkea, sopisi muihinkin piiraisiin pohjaksi
Pohja. 100 g margariinia2 dl vehnäjauhoja0,5 tl suolaa3 rkl kylmää vettä Täyte. 150 g kinkkusuikaleita200 g juustoraastetta1 prk smetanaa1 dl kermaa3 kananmunaaripaus mustapippuria 0,5 dl hienonnettua persiljaa Nypi margariini ja jauhot keskenään ja sekoita joukkoon suola ja vesi
Suolaista piirakkaa ranskalaisittain. Pääosaa näyttelee parmankinkku ja kypsytetty juusto. Slurps. Piirakan kaveriksi sopii yksinkertainen salaattisekoitus, jonka mausteena toimii sekoitus oliiviöljyä, valkoviinietikaa, suolaa ja pippuria
Quiche Lorraine eli juustopiiras on ranskalaisen keittiön klassikko, joka sopii erinomaisesti suolaiseen kahvitteluhetkeen, alkuoruoaksi tai vaikkapa lounaaksi salaatin kanssa nautittuna
Pohja. 150g Flora Leivontaa Täyte. 150g Savukinkkusuikaleita 3dl Vehnäjauhoja ½ Paprika 2rkl Kylmää vettä 3 Kananmunaa 2,5dl Flora Ruokaa 2dl Juustoraastetta 1/4tl ValkopippuriaSekoita keskenään pehmeä margariini ja jauhot, Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
Jos taas olet tottunut käyttämään kinkkupiirakassa kaupan valmiita kinkku- tai pitsasuikaleita, niin nyt on aika ainakin kokeilla, miltä maistuu tämä kinkkupiirakka
Savulohi- ja raputäytteiset tuulihatut, taustalla kinkkupiirakkaaRanskalaista iltaa suunnitellessamme päädyin selailemaan ideoita eri foorumeista, myös kirjasta nimeltä Ranskattaret eivät liho
Meillä on siis tänään ja varmaan vielä huomennakin iltapalaksi quiche-tyyppistä kinkkupiirakkaa. En ole päättänyt, haluanko viedä blogia johonkin tiettyyn suuntaan, joten jatkan entiseen malliin - ainakin toistaiseksi