Ranskalainen nougat reseptejä

Suklaanougat-konvehdit

Suklaanougat-konvehdit

ranskalainennougat on tyypillisesti vaaleaa ja sisältää pähkinöitä ja/tai manteleita. Mainitsin hiljattain kiinnostuksestani ja ihastuksestani nougat-makeisiin, joita löytyy eri ”olomuodoissa”
Joulukalenteri 17.12.: Homejuustopiparit

Joulukalenteri 17.12.: Homejuustopiparit

aihealueelle "Joulukalenteri, makeiset, Ranskalainen keittiö, Yleinen". Ranskalaisen nougat’n juuret ovat pitkällä historiassa, herkun kotiseuduksi on vakiintunut Provencen alue, Montélimarin nougat on aivan klassikko
Lumilyhtykakku

Lumilyhtykakku

ranskalainennougat, on vaaleaa, vaahtomaista ja hivenen sitkeää massaa, jonka seassa on mantelia. Yksi monista suosikkimauistani on nougat
Viimeinen illallinen

Viimeinen illallinen

Ranskalainen sipulikeitto. Semifreddojäädyke ja pähkinänougat. Pähkinänougat. Lusikoi semifreddo tarjoiluastiaan ja ripottele päälle reilusti pähkinänougatmuruja
Ranskalainen nougat

Ranskalainen nougat

Huomioi ett nougat-massa jähmettyy ja kovettuu sen verran että tehoton vatkain saattaa vatkatessa hyvin helposti rikkoontua

Ranskalainen nougat

Ranskalainennougat on suussasulava, itsetehty makeinen, jonka miellän helposti joulun aikaan. Tämä herkku kätkee sisäänsä hunajaa, kuivattuja hedelmiä, pistaasia, sekä mantelia
Ketuttaren joulukalenteri 16 - nougat

Ketuttaren joulukalenteri 16 - nougat

* Valkea nougat eli ranskalainennougat on tehty munanvalkuaisista ja on pehmeää, sitkeää, * ruskea nougat (tai punainen tai musta nougat) paahdetusta sokerista ja muistuttaa kovasti nekkua (kutsutaan myös praliiniksi), ja * suklaanougat eli wienernougat on pehmeää, sileää massaa, joka on tehty suklaavoista
Jälkiruoat

Jälkiruoat

Näin ranskalainen keittotaito levisi muualle länsimaihin. alkoholi, suklaa, manteli, nougat b) valkuainen, sokeri (italialainen marenki), kermavaahto, makuaineena hedelmä- tai marjasose - kypsennetty - jäädytetään pakkasessa sekoittamattaSorbetti

Ispahan

Ranskalainen jouluhalko ei ole sama asia kuin perinteinen jouluhalko, joka on oikeastaan suklaakääretorttu - sekin tosin ranskalainen perinne