Piirakkapohja ennen uunia Täyte ennen uunia 8-10 palaa. Päivät lyhenevät ja pimenevät ja huomaan yhä useammin haaveilevani lämpimistä ja valoisista kesäpäivistä
Galette on oikeasti litteän muotoinen ranskalainen leivos jota tarjoillaan varsinkin loppiaisena, kolmen kuninkaan Galette, joka valmistetaan voitaikinasta ja täytetään manteleilla on ranskassa perinne ruokaa mutta myös Normandian ohukaisia, crêpes tai suomeksi kreppejä, jotka sisältävät tattarijauhoja, kutsutaan nimellä Galette
Viipaloi omenat ohuesti ja asettele piirakkapohjalle. 1. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi, työstä taikinaksi ja laita se muovikelmuun käärittynä jääkaappiin 1 tunniksi
Piirakkapohja. Piirakkapohja. Piirakkapohja. Sveitsiläinen marenki säilyy jääkaapissa noin 24 h käyttökelpoisena peitettynä (päinvastoin kuin ranskalainen marenki, joka tulee käyttää nopeasti vatkauksen jälkeen)
Kokeilin tehdä piirasta myös niin että laitoin vuohenjuuston piirakkapohjan päälle jo uuniin mennessä, mutta paistamaton vuohenjuusto kutkutteli tässä tapauksessa enemmän
Ohuelle piirakkapohjalle voi ripotella kinkkua, juustoraastetta ja päälle suolalla ja pippurilla maustetun munamaidon tai makeaan piirakkaan hedelmälohkoja ja sokerilla maustetun munamaidon