Ranskalainen sitruunatorttu reseptejä

Sitruunatartaletit sveitsiläisellä marengilla

Sitruunatartaletit sveitsiläisellä marengilla

Näihin sitruunatorttuihin marengin makeus antaa mukavaa vastapainoa, koska täyte on aika kirpeää. Levitä tai pursota marenkia sitruunatorttujen päälle ja ruskista halutessasi marengin pintaa hiukan joko tohottimella tai uunissa hetki kuuman grillivastuksen alla
Jälkiruoat

Jälkiruoat

Näin ranskalainen keittotaito levisi muualle länsimaihin. 1800-luvulla kehitystä vei eteenpäin konditoriasta oppinsa saanut ranskalainen Marie-Antoine Carême.     9ranskalainenitalialainensveitsiläinenMarjojen ja hedelmien marinointi……………………………………………….   32hedelmäsavariini, rommibabaomenatorttu, sitruunatorttu, aprikoositorttuTarte TatinKakut …………. Marengit Ranskalainen marenki100 g sokeria2 kpl valkuainenVatkaa sokeri puolikovaksi vaahdoksi, lisää puolet sokerista, vatkaa kiinteäksi, elastiseksi vaahdoksi ja lisää valmiiseen vaahtoon loput sokerista vatkaten. Ranskalainen marenki Jan Hedhin tyyliin100 g valkuaista, (3 kpl)1 tl sitruunanmehua50 g + 50 g sokeria100 g tomusokeriaVatkaa valkuaista ja sitruunamehua, kunnes vaahto alkaa muodostua. Sitruunatorttu650 g murotaikina9 kpl kananmunia400 g sokeria5 kpl sitruunoita, kahden kuori raastettuna, viiden mehu2,5 dl kuohukermaaKaaviloi taikina ja asettele se vuokaan ( 22 cm ), peitä foliolla ja herneillä, paista 200 °C.   1800-luvulla kehitystä vei eteenpäin konditoriasta oppinsa saanut ranskalainen Marie