Otsikon mukaisesti viime viikon olin suuren innostuksen vallassa ja selasin paljon paleoreseptejä. Herkuttelut jäi minimiin ja ruuat oli pääasiassa viljattomia/gluteenittomia sekä maidottomia
Yön yli kuivuivat uunissa myös tomaatit ja jääkaapissa kohosi sämpylätaikina, johon käytin juuston valmistamisesta ylijääneen heran ja tyhjentelin jauho- ja hiutalehyllyn jämät
Nosta sämpylät uuniritilälle, peitä liinalla ja jätä jäähtymään. Munajuusto ja katajanmarjoilla maustettu kotikalja kuuluvat meillä sekä joulun että pääsiäisen juhlapöytään
Hellurei ja hellät tunteet. On aika valottaa taas meikäläisen syömäpuolta ja tsekata viikon 15 ruokapäiväkirja, ja viime viikollahan se poikkesi jonkin verran normaalista, koska pääsiäinen
Vaikka miten yrittäisin, eivät leipomani sämpylät kilpaile maussa äidin vastaaville. Päätin kuitenkin antaa itselleni vielä kerran mahdollisuuden, sillä tekemästäni ruohosipulikotijuustosta (ohje TÄÄLLÄ) jäi noin litran verran heraa, jonka voi käyttää sämpylätaikinan pohjana
Olin jo aiemmin päivällä tehnyt raparperisämpylät kohoamaan, mutta koska heraa jäi juustosta yli lähes litra, pyöräytin senkin vielä taikinaksi (resepti tulossa myöhemmin)
Sämpylät voi pakastaa jäähdytettyinä. Mikrossa sulatetut pakastesämpylät maistuvat ihan tuoreilta. Kokeilen mielelläni paikallisia raaka-aineita ja ostan silloin tällöin itselleni tuliaisiksi kotimaan reissuilta kylämyllyjen jauhopakkauksia
Kun hieromista on harrastettu tarpeeksi kauan, eli heraa ei irtoa tai kädet on kunnolla rasvattu, niin lisätään voihin suolaa ja kääritään valmis tuote voipaperiin ja siirretään jääkaappiin odottamaan että ne sämpylät valmistuvat