Nämä sämpylät tein meidän yhden hoidokin kanssa. Tyttö teki sämpylät myös vanhemmilleen ja paistoimme ne juuri siksi, kun vanhempi olivat ovella hakemassa tyttöä
Nosta leivät omalle pellille ja sämpylät omalle. Paista ensin sämpylät 225 asteessa keskitasolla 12-15 minuuttia ja työnnä sitten leivät uuniin alimmalle tasolle ja laske lämpö 200 asteeseen
Pehmeät sämpylät puurosta. Eiväthän ne sämpylät siitä vuoasta enää irronneet. Tämän linssikeiton ohjeen olen saanut ystävältäni jo muutama vuosi sitten saatesanoilla ”kokeile, kokeile heti”
Taikinasta voi leipoa vaikka seuraavan aamun hunajaiset tuoreat kaurasämpylät. Pienellä lisävaivalla saadaan pöytään vielä vähän tavallista koreammatkin sämpylät
Porkkanasämpylät kaurapuuron jämistä. Voit muotoilla sämpylät jauhotetuin käsin varoen myös käsissä, mutta varo lisäämästä taikinaan liikaa jauhoja (gluteeniton jauhoseos ei tee samanlaista sitkoa taikinaan kuin perinteinen vehnäjauho)
Eilen aamulla unen pöpperössä arkivapaa aamuna tekaisin kaurapuuron lopusta sämpylätaikinaan. Tällä kertaa juustoiset kaurasämpylät valmistuivat seuraavasti
Sämpylätkaurapuurosta. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle siemeniä. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita
Kurpitsasta valmistui pari viikkoa sitten jääkaapissa majailleiden muiden kasvisten avustuksella maukas kookos-kasviskeitto ja päivää myöhemmin keiton jämistä kupsakat sämpylät
Sämpylät jotenkin kuuluvat syksyyn, vaikkei ne varsinaisesti siihen mitenkään liity. Kyllä se hiivalla tehty sämpylätaikina on parasta, jos vertaa pikasämpylöihin
Peitä valmiit uunista tulleet sämpylät leivinliinalla. Laita uuni päälle 220 asteeseen ja sumuttele sämpylät juuri ennen uuniin laittoa. Paista sämpylöitä uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kauniin kullankeltaisia