Nämä sämpylät ovat ihanan pehmeitä ja parhaita juuri uunista tulleina. Voitele sämpylät. 2½ dl ohrajauhoja (tai jotain muuta jauhoa). 2½ dl ohrajauhoja
2 dl ohrajauhoja. Paista leivät 250 asteessa noin puoli tuntia ja sämpylät 225 asteessa noin 10 minuuttia. 2 dl ohrajauhoja. 250 asteessa noin puoli tuntia ja sämpylät
Spelttisämpylät. Kuvassa olevaan riekaan käytin perunasoseen tähtettä + muusin löysykkeeksi maitoa + yhden kananmunan, jauhoina täysjyväspelttijauhoa, ohrajauhoja ja ihan vähän puolikarkeaa vehnäjauhoja ja mausteena vain suolaa
Nyt viimeisimpänä villityksenä mainittakoon nämä esikoisen kanssa eilen leivotut, ihanaiset ohrasämpylät, joiden ohjeen muunsin paria muuta ohjetta hyödyntämällä, koska kaikissa muissa oli ohrajauhojen lisäksi myös vehnää, mitä en itse halunnut sämpylöihin tällä kertaa käyttää
Lisää sitten ohrajauhot, n. Nostele sämpylät pellille vielä kohoamaan hetkeksi. Voitele sämpylät vedellä ennen paistamista ja pirskottele vettä myös hieman pellille ja uuniin
Ihan vaan leipä tahi sämpylät. Ihan vaan leipä tahi sämpylät. 4 dl ohrajauhoja. Sekoita joukkoon ohrajauhot ja sitten myös suola, siemenet ja 2 dl talonleipäainesta tai muuta leipäjauhoksi sopivaa jauhoa tai jauhoseosta. Voitele leivonnaiset vedellä, ja paista sämpylät 225-asteisessa uunissa (noin 15 min) ja leivät 200-asteisessa uunissa (noin 40 min). 4 dl ohrajauhoja
ohrajauhojen. Vastapaistetut sämpylät ovat ihania, mutta en aina jaksa tai ehdi. Sämpylät ovat parhaimmillaan samana päivänä nautittuna ja pinnalle riittää vain sipaisu margariinia
grahamjauhoja, ohrajauhoja, kauraleseitä, tai mitä nyt haluaakaan. Mitä pehmeämpi taikina, sen pehmeämmät sämpylät, vaikka pehmeä taikina onkin hieman hankalampaa sitten leipoa