Eilen aamulla unen pöpperössä arkivapaa aamuna tekaisin kaurapuuron lopusta sämpylätaikinaan. Lisää nesteeseen kuivahiiva, suola ja sokeri, juustoraaste ja kaurapuuro (hiutaleet)
Myös tikuiksi leikatut ”lohkoperunat” kypsyivät uunissa samaan aikaan kun sämpylätaikina nousi. 25 g hiivaa tai ½ pussia kuivahiivaa. 25 g hiivaa tai ½ pussia kuivahiivaa
Itse laitoin hiutaleita sämpylätaikinaan, mutta tämä on siitä ihana ohje, että jauhoja sekä hiutaleita pystyy vaihetelmaan aivan oman mieltymyksen mukaan
Ne maistuvat hieman herneiseltä, jos taikina jää raa'aksi, joten esimerkiksi sämpylätaikina on tosi turvallinen vaihtoehto kokeilla, sillä se harvoin jää vahingossakaan raa'aksi
Leipä/sämpylätaikina oli seuraavanlainen. 1 pss kuivahiivaa. 1 pss kuivahiivaa. Jotenkin alkoi tekemään mieleni leipää ja sellaisen väänsin eilen illalla