Asettele salaatin päälle (valutettu) tonnikala isoina lohkoina. Meiän isäntäpä oli lukenut jostain, että kvinoa on hyvä proteiinin lähde ja pyysi tekemään salaattia johon tulisi kvinoaa
Nizzan salaatti on samaisen kaupungin mukaan nimetty klassikkosalaatti, jonka aineksina käytetään tavallisesti tonnikalaa, vihreitä papuja, anjovista, keitettyä kananmunaa, tomaatteja, perunaa ja lehtisalaattia
Latva-artisokka-tonnikalasalaatti. Säilötyt sardellit, tonnikala, kaprikset, pavut, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit ovat olennaisia aineksia monissa klassikkoresepteissä
Laita salaattia, papuja ja tomaatteja neljälle lautaselle ja laita päälle kastiketta. Asettele tonnikalaa kastikkeen päälle ja päällimmäiseksi rullalle kääritty anjovisfilee, jonka täytteeksi olet laittanut kapriksia
Paloittele tonnikala, lisää salaattia ja lusikoi päälle kastiketta. Teimme salaattia ja kastiketta tuplamäärän, kastikkeen olessa tosin niin riittoisaa, että sitä jäi vielä seuraavallekin päivälle toisen salaatin kanssa syötäväksi
Nizzan salaatti yrtikuorrutetulla tonnikalalla ja pahdetuilla tomaateilla. Tämä versio on tosin sellainen vähän parempi versio ja purkkitonnikalan sijaan siinä on yrttikuorrutuksella hunnutettua tuoretta tonnikalaa ja tomaatitkin saavat ihan uutta syvyyttä uunissa paahtamisella
Abban tonnikalaa, kananmunia, salaattia ja kesäsipulia, ehkä edellisen päivän keitettyjä perunoita. Tonnikalan paistoin vähän ylikypsäksi, mutta kunnon loraus oliiviöljyä pinnalle auttoi kummasti…
Nizzan salaatti. Ohjeessa tuntui olevan loputtomasti erilaisia aineksia, mutta sitten huomasin maininnan, että salaattia voi helposti varioida sen mukaan mitä ruokakaapista sattuu löytymään
Multa tilattiin sekä tonnikala-ettäbroileripastasalaattia. Pastasalaatti reseptejä löytyy täältä blogista jo lukemattoman paljon, mutta kai yksi uusi vielä mukaan mahtuu
Rucola salaatti on kivan mausteista joten se sopii hyvin tähän pariksi, ja leipänä voit käyttää sitä leipää mitä milloinkin sattuu olemaan saatavilla, mutta mielestäni vaalea rapea leipä sopii hyvin kesään ja kevääseen, kun taas tummempi tai hapanleipä sopii paremmin tämän kanssa talvella ja syksyllä