Sitruunaisetpikkuleivät ovat juuri sellainen herkku, jolla haluaa hemmottella vieraita. Inspiraation sitruunaisiin pikkuleipiin sain, kun pääsin Blogiringin kautta kehittelemään uudistuneelle Valio Viola® sitruuna tuorejuustolle juhlapöytiin makunystyröitä kutkuttelevan makean herkun
Tein reseptistä myös muunnoksen, jossa keksit valellaan sitruunasiirapilla. Juustokakku pikkuleivät ovat todella pehmeitä, sisältä miltei raa´an oloisia
puolikas sitruuna + vettä. Kaikissa sukukekkereissä skippaan aina kermatäytekakut ja pikkuleivät ja katseeni porautuu tuohon juhlapöydän odotetuimpaan herkkuun
Maku Maku vaatinee muutaman viikon aikaa kehittyäkseen, nyt makua hallitsee lähinnä sitruuna ja pikkuisen kardemumma, jälkimaussa hunajan maku pääsee esiin
Ja jos tarkkoja ollaan, niin alkuperäinen nimi oli marsipaanipikkuleivät. Onneksi kuitenkin annoin ohjeelle mahdollisuuden, pikkuleivistä tuli raikkaan sitruunaisia eikä manteli maistu ollenkaan liikaa
Ensimmäisenä lähdetään maistelemaan näitä herkullisia lumipallokeksejä, joissa maistuu ihanan sopivasti sitruuna rapean kuoren ja sitkeähkön sisustan kera
- Raasta sitruuna. Niistä koostuu herkulliset pikkuleivät. Lisää joukkoon muna, sekoita, jonka jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sitruunaraaste vähitellen
Lohko joukkoon keittojuurekset, sitruuna ja lisää mausteet. Kirjassa on paljon kansainvälisiä ruokaklassikkoja, mutta suomalaista alkuperää ovat esimerkiksi Hanna-tädin pikkuleivät
" Taputeltujen pikkuleipien ulkomuoto on epäilyttävä, eikä sitruuna maistu niissä pätkääkään. Pikkuleivät olivat kuohkeita ja pehmeän makuisia, erittäin maistuvia