Suolaista lasimestarinsilliä perinteisessä mausteliemessä. Aitoa lasimestarin sillia jonka vasta maasta nostettuja tillin kanssa keitettyjä uusia perunoita, tämä on osa kesän ihania nautintoja mutta se sopii yhtä hyvin joulupöytään
Tänne on tulossa makeata ja suolaista tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Graavilohi on perinteisesti kuulunut suomalaiseen joulupöytään ja jotenkin uskon, että siellä se vahvasti pysyykin
Erinomainen myös yösyömiseen, kun mieli halajaa "vähän jotain pientä suolaista". ~ LohicarpacciosalaattiUseampi vuosi sitten joulupöytään saapunut, ensimmäisestä kokeilusta vakituiseksi
Seos saa olla melkeinpä suolaista, jotta vuoasta tulee maukas. Onpa se myös oiva lisä joulupöytään. Juureva ja juustoinen kasvisvuoka on herkkua, joka maistuu sellaisenaan tai lisukkeena
Se, kuuluvatko sellaiset joulupöytään, onkin sitten jokaisen oma asia. Aterian jälkeen kiittelin änkyrä-ähkyissä onneani siitä, ettei joulu ole kuin onneksi sen kerran (tai, ruokabloggarin tapauksessa 4-5 kertaa) vuodessa vaan, mutta voin kertoa ettei lounaan jälkeen mennyt montaakaan tuntia, ennenkuin jo aloin kaiholla kaivata jotain pientä suolaista
Käytössä tosin Himalajan suola, joka tuppaa olemaan vähemmän suolaista kuin perus pöytäsuola. Maistuipa sen verran hyvin, että päätynee meillä ihan joulupöytään saakka
Tässä oli yhtä sopuisasti suolaista, makeaa ja hapanta kuin aiemmin tekemässäni sitruuna-lakritsijuustokakussa eli pohjan voisi hyvin toteuttaa suolakekseistä
Suolaista mustan seljankukalla graavattua lohta, uusi ote vanhaan tuttuun graavattuun loheen jolle aina löytyy oma paikka juhlaruokien seasta pöydällä sekä Jouluna talvella että kesällä Juhannuksena