Täysjyvävehnäjauho saattaa toimia, kaurajauho luultavasti ei. (Vältän tietoisesti käyttämästä näistä sanaa muffinit, koska näiden leivonnaisten rakenne ei ole nähnytkään muffinien tiiviyttä ja kosteutta
Tällä kertaa osan jauhoista korvasin täysjyvä spelttijauhoilla. Tuli tässä iltasella tuttuun tapaan sekoitettua tämä helppoakin helpompi vuokaleipä taikina jääkaappiin
4 dl vehnäjauhoja (minulla puolet gluteenittomia täysjyvä jauhoja ja toinen puoli tattarijauhoja). Jaa taikina muffinivuokiin ja laita uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi tai kunnes muffinit ovat kauniin kullan ruskeita
Useasti leivonnaisten (s)karpintamiseksi riittää jo se, että pienen osan vehnäjauhoista vaihtaa mantelijauhoihin ja loppuosan täysjyväisiin jauhoihin, ja pienen osan sokerista jättää pois