Kun olet kuorinut ja lohkonut bataatin sitä kannattaa huuhdella lämpimässä vedessä jotta tarkkelys irtoaa ja bataatista tulee hieman rapsakampi uunissa (tahtoo usein silti jäädä aavistuksen verran pehmeämmäksi perunaan verrattuna)
Sulata juusto nopeasti uunissa grillivastusten alla tai pienellä kaasupolttimella (eli "toholla"). Kuutioi kuoritut punajuuret, sipulit ja omenat, lisää pataan ja sekoita ainekset varovasti
Maustaminen kannattaa tehdä aika runsaalla kädellä, sillä maut imeytyvät aika tehokkaasti uunissapaiston aikana, ei siis kannata kauhistella voimakastakin makua punajuurisoossissa
Marinadia on reippaanpuoleisesti, joten ruuan voi valmistaa myös uunissa. Keitetyt punajuuret paistetaan voissa ja hunajassa, pannulle lisätään vielä myös loraus oliiviöljyä
Paista makkarat paistinpannussa tai uunissa. Juuri ennen tarjoilua sekoita keskenään punajuuret, kaprikset sekä sinappi ja kääntele seos perunamuhennokseen, lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa
Peuran paisti hautuu hitaasti uunissa matalassa lämpötilassa. Balsamicopunajuuret. Juureslisukkeet kannattaa tehdä etukäteen ja vain lämmittää ne uunissa vähän korkeammassa lämmössä sillä aikaa kun paisti vetäytyy
rapeina sipseinä ja uunissa paistettuina lohkoina. siivuta terävällä juustohöylällä tai mandoliinilla punajuuret siivuiksi ja ripottele niille hieman suolaa