Vihersalaatti 30 hengelle reseptejä

Ohralla ja halloumilla täytetyt paprikat

Ohralla ja halloumilla täytetyt paprikat

Nämä täytetyt paprikat saivat kylkeen vain vähän vihersalaattia ja maukas kasvisateria oli katettu. Alla olevasta ohjeesta riittää pääruoaksi kolmelle jollei neljällekin hengelle, mutta lisukkeeksi määrä kannattaa puolittaa
GLUTEENITON POLTTARIBRUNSSI

GLUTEENITON POLTTARIBRUNSSI

Kesäisesti tietysti tuoreita mansikoita, kirsikoita, aprikooseja ja viinirypäleitä, gluteenittomia karjalanpiirakoita ja itsetehtyä munavoita, raikasta vihersalaattia, itsetehtyä marokkolaista kaura-cous-cous-salaattia, savujuustoa ja kylmäsavuhärkää, Myllärin gluteenitonta Tropical mysliä ja Marjaista muromysliä Alpron soijamantelijogurtin kera nautittavaksi sekä itsetehtyä feta-pinaattipiirakkaa
Kesäkurpitsa-tomaattilasagne

Kesäkurpitsa-tomaattilasagne

Lisukkeeksi vielä vaikka vihersalaattia ja esimerkiksi etikkapunajuuria, ohje tarvittaessa täältä. lle hengelle)
Värikäs salaatti

Värikäs salaatti

Olen myös huomannut, että salaatteihini kuuluu näin talviaikaan aika harvoin vihersalaatti, olen korvannut sen usein lehtikaalilla tai jättänyt laittamatta kokonaan
Aprikoosikanapiiras kuten keskiajalla

Aprikoosikanapiiras kuten keskiajalla

Lounaaksi se taas riittää vain 4-6 hengelle salaatin kera. 300 g voita5½ dl vehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta2 dl vettä Valmista seuraavaksi piirakkapohja, jollet käytä kaupasta ostettua valmistaikinaa. Sivele kansi raa’alla vispatulla munalla ja paista piirakkaan 200 asteen lämmössä uunissa noin 30–40 minuuttia kunnes piirakka on saanut kauniin värin ja taikina on kovettunut

Lammasvartaat

4 hengelle. 1. Paloittele liha kolmen sentin kuutioiksi. Sekoita hyvin kaikki mausteet, suola ja öljy suuressa kulhossa

Ludun lounas on kaupungin kärkeä

Annokset saapuivat kolmen hengen seurueemme pöytään rivakasti, hetipian kun lounaan hintaan kuulunut vaatimaton vihersalaatti oli syöty
Kvinoasalaatilla täytetyt avokadot

Kvinoasalaatilla täytetyt avokadot

Salaattiannos on noin 4 hengelle. Pääsiäinen lähestyy. Tein viime viikonloppuna vieraille näitä perulaisvaikutteisia pieniä herkkuja alkupaloiksi
Linssi-juurisellerivuoka

Linssi-juurisellerivuoka

Linssi-juurisellerivuoka 4-6 hengelle. 300 g de puy-linssejä (muutkin linssit käyvät). Ota iso uunivuoka (30 cm halkaisija) ja lado selleritomaattikastike ja linssit vuorotellen vuokaan niin, että lopetat sellerikerroksella. 300 g de puy-linssejä (muutkin linssit käyvät)

Katinkkan Nyhtönauta kastike.

Pilko vihersalaatti, salaatti voi olla mieleisesi ,pilko kirsikkatomaatit, kurkku,ja vihreä paprika. Tästä riittää 4,-6 hengelle. C noin 30-45min
Saksanhirvipaistia kahdella tapaa

Saksanhirvipaistia kahdella tapaa

vihersalaattia, esim. Mureasta saksanhirvipaistista on moneksi. Maustoimme kauniinpunaisen lihakimpaleen simppelisti kuivayrteillä, merisuolalla ja mustapippurilla ja annoimme sen maustua vuorokauden verran ennen paistamista
Ravintola Ribe, Tallinna

Ravintola Ribe, Tallinna

Herra Longfieldin alkupalan päätähtenä loisti parmankinkkuun käärittyä jänistä, jonka alta löytyi vihersalaattia porkkanakastikkeella
RANSKALAISEN ISOÄIDIN KEITTIÖSSÄ

RANSKALAISEN ISOÄIDIN KEITTIÖSSÄ

syömässä jotain hyvännäköistä perunakakkua, jonka kyljessä näyttäisi olevan vihersalaattia. On nälkä. Vatsassa ihan jo kurnii