Pehmeän suklainen, pinnalta rapsakka ja sisältä sula kakku on taivaallista, ja taikinan sisään leivotut vihreätkuulat ovat hauska yllätys marmeladimakeisten ystävälle
Puolita vihreätkuulat ja aseta torttujen keskelle kupera puoli alaspäin ja sileä puoli ylöspäin. Vahdi, että kuulat eivät luiskahda pois torttujen päältä
Vihreätkuulat kuuluvat monen jouluun ja niitä voi jäädä yli kaikelta muulta herkuttelulta. Pilko vihreätkuulat pieneksi kuutioksi ja keitä veden kanssa niin, että kuulat sulavat täysin
Tietysti lasten mielestä parasta kakussa olikin juuri ne vihreätkuulat. Kermaunelmia. Tänä vuonna mun äidin (ja ilmeisesti myös isän) toiveena oli kermakakku
) Näistä tuli jonkin verran mieleen Mozartin kuulat, vaikka toki Mozartit ovat ihan eri luokkaa. Nassukan synttäreille haluttiin kakun lisäksi jotain pientä ja meille uutta makeaa
Joulun yksi suosikki karamelleistäni on marmeladit ja vielä tarkemmin ne vihreätkuulat. Mielessä on jo pidempään pyörinyt ajatus tehdä itse marmeladia, joten pakkohan tätäkin oli kokeilla
Laita kuulat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja anna asettua kylmässä noin kaks tuntia. Nostele kuulat ennen tarjoilua pieniin makeisvuokiin tai paketoi kauniiseen lahjarasiaan ja anna vaikka joululahjaksi
Rieslingistä olen kirjoittanut muistiinpanoihini ”vihreätkuulat, marmeladi, särkeekö päätä. Perjantaina koin yhden bloggaushistoriani hienoimmista illoista
Kalsarit taitaa olla melkoinen joululahjaklassikko yhdessä vihreiden kuulien kanssa, mutta varmasti käytännöllinen lahja (toisin kuin ne vihreätkuulat, hrrr)